Modereerbeleid: Een nieuwe regel!

Ferry (Veerboot)
De vele op- en aanmerkingen op bepaalde nieuwsberichten en poster(s) op de Frontpage, heeft ons doen besluiten een nieuwe regel in te stellen:
- Kritiek op de Frontpage op een nieuwsbericht, danwel de poster ervan, zal gemodereerd worden met een '-5 Spam'. Dergelijke kritiek kan in het Feedback-forum worden geplaatst, maar onder geen enkele voorwaarde als reactie op een nieuwsbericht op de Frontpage.

Het is dus niet zo dat je geen kritiek mag leveren op (de nieuwswaarde van) bepaalde berichten op de Frontpage, maar dit mag niet op de Frontpage.

Andere uitzonderingsregels
Naast bovengenoemde nieuwe regel golden ook al de volgende speciale regels:
- Zogenaamde First Posts (fipo's) krijgen '-5 Spam' en worden (meestal) verwijderd. Een fipo is een reactie die duidelijk geplaatst is om als eerste te zijn, zoals bijvoorbeeld eerst 'fipo' plaatsen en dit later editten naar een volwaardige reactie.
- Het noemen van de volledige naam of het publiceren van prive-gegevens van iemand, terwijl dit in de nieuwspost zelf ook niet gebeurt, wordt beoordeeld met een '-5 Spam' en tevens zal de reactie geedit worden. Bij herhaling kan een (afkoel)ban volgen.
- Wanneer er bij een nieuwsbericht een bepaalde mededeling staat dat iets niet geplaatst mag worden als reactie en dit wordt toch gedaan, wordt dit beoordeeld met een '-5 Spam' en tevens zal de reactie geedit worden. Bij herhaling kan een (afkoel)ban volgen.

Ook willen we nog benadrukken dat het verbeteren van schrijf- of grammaticafouten in een nieuwsbericht in een reactie op de Frontpage niet verboden is en dat dit, mits dit normaal gebeurt, gewoon een '+1 Normaal' zal opleveren. Maar bij voorkeur kan dit gemeld worden in dit topic: [FP] Centraal topic voor spel- en taalfouten. Enkel het inhoudelijk verbeteren van een nieuwsbericht zal de moderatie '+2 Relevant' opleveren.

Voor klachten over de moderatie op de Frontpage kun je altijd terecht in het centrale Feedback-topic: [FP] Centraal topic voor Moderaties en punten.