Server status & 2e fase rellen...

Arjen
Zoals je kan zien is de server weer online. De downtime was ongeveer 6,5 uur. Iets langer dan verwacht, er waren wat probleempjes bij het verhuizen.

Grote problemen waren er in Den Haag, Binnenhof, waar 'stakende' scholieren een ravage aanrichten. Marjolein en Chainsaw AKA Tony waren aanwezig op het maliveld en bij het begin van de rellen. Marlojein heeft er een verslag over geschreven.

Zelf heb ik natuurlijk ook de hele dag gestaakt, zelfs m'n kop nog ff een half uurtje op de Dam laten zien. In de tram allemaal scholieren (2 fanatiekelingen hadden zelfs leuzen op hun voorhoofd geschreven) maar op het Rembrandtplein stapte een grote groep al uit om meteen een filmpje in de Tuchinski te pakken. Op de Dam ongeveer 800-1000 mensjes, na 5 min. zoeken klasgenoten gevonden. Organisatoren proberen de menigte wat duidelijk te maken, maar het volume van de megafoons is nie echt hoog. De stemming op de Dam sloeg echter ook snel om. Welliswaar minder erg als in Den Haag, op de Dam bleef het beperkt tot rookbommen, eieren en rotje die in de stakende massa werden gegooid (hier en daar werden ook wiet en pillen verhandeld en genuttigd). Voor mij reden om de Macİ in te duiken. Op de terugweg vanuit de tram de massa nog voor het stadhuis zien staan. Wethouder van Onderwijs van A'dam Jaap v/d Aa kreeg die de petitie in ontvangst nam kreeg ook een lading eieren te verduren (AT5). Het schijnt dat er in Groningen ook nog gestaakt is, hoe alles daar is verlopen is mij niet bekend.

Conclusie: een volledig mislukte staking. Echt triest die rellen in Den Haag. Jou mening kun je kwijt in de poll en op ons forum.