Nog steeds uitvallende site - diverse problemen

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben loopt het allemaal nog niet heel lekker, maar toch even een update over de stand van zaken.

Eerder deze week waren we een paar uur down omdat een database was gecrashed. Die moest worden hersteld en dat duurde even, waarna we weer volledig online waren.

Gisteren diende het volgende probleem zich aan; de site bleek opeens volledig onbereikbaar. De conclusie was dat er een DDoS aanval gaande was. Het blokkeren van wat ip-ranges hielp kortstondig, maar uiteindelijk waren we weer down en dienden zich ook andere, vreemde problemen aan. Zo was voor veel users de site wel op een mobiel device, maar niet via de desktop bereikbaar en andersom. Ook was dan weer de frontpage en dan weer het forum bereikbaar. 

Reden genoeg om aan te nemen dat er wellicht iets anders gaande was en Iteejer is dan ook gisteravond naar Amsterdam gereden om ter plekke bij de servers te kijken. Daar bleek de switch in alarm mode te staan, maar ook de loadbalancer bleek gecrashed en die weigerde te herstarten. Die bleek dus overleden, waardoor we een andere server als loadbalancer moesten inrichten.

Vanmorgen vroeg was dat gedaan en kwam de site weer online. Echter gaat de DDoS nog gewoon door, is onze mailserver onbereikbaar en is nog maar de vraag of de switch gecrashed is vanwege de DDoS, of dat ook die kaduuk is.

Hoe dan ook; we zijn dus af en aan on- en offline. Later vandaag gaat Iteejer opnieuw naar Amsterdam om de switch nog eens te bekijken en de mailserver weer vlot te trekken.

Voor nu is mailen dan ook zinloos. Onze mailserver is buiten gebruik en mailtjes komen momenteel niet aan en tot we de boel gefixt hebben moeten we dus even roeien met de riemen die we hebben.

Hopelijk is het snel opgelost. We doen er in ieder geval alles aan. In de tussentijd lopen er in onder meer ons Feedbackforum en Bugsforum topics waarin we wat vaker een korte melding doen.