Tegenkleuren: een nieuwe novelle van Sunchaser

FOK!user Stefan Tetelepta (beter bekend als SunChaser) publiceerde iets meer dan een jaar geleden zijn debuutroman Kismet, waar eerder deze recensie over verscheen.

Momenteel werkt hij aan zijn tweede roman, maar als tussendoortje schreef en publiceerde hij onlangs de novelle Tegenkleuren. In deze korte roman van 120 bladzijden word je als lezer meegenomen naar 1970 én naar de 19e eeuw. Juliette en Marie zijn achttien als ze de beschermde omgeving van het weeshuis verlaten en onderdak krijgen in een Leids hofje. De nieuw verworven vrijheid brengt verantwoordelijkheden én dilemma's met zich mee. Als Marie een belangrijke keus maakt, weet Juliette niet goed hoe ze hiermee moet omgaan. Pas als ze het verhaal hoort van Femke, een weesmeisje uit de negentiende eeuw, kan ze haar eigen dilemma's omzetten in onvoorwaardelijke vriendschap.

Op geheel eigen wijze weet Stefan het heden met het verleden te verweven, waardoor de novelle lekker wegleest, en je steeds nieuwsigieriger wordt naar het volgende hoofdstuk en hoe het afloopt. Daarnaast stipt hij ook nog een maatschappelijk onderwerp aan, dat ook heden ten dage nog zeer actueel is. 

Van zijn debuutroman Kismet gaf Stefan drieduizend exemplaren weg omdat hij lezers wilde vinden. Dat lukte, want op de boekensite Hebban kreeg hij tot nu toe bijna driehonderdvijftig waarderingen en tweehonderd recensies. Ook Tegenkleuren, dat  inmiddels op de tweede plaats staat op de lijst van populairste boeken, geeft hij tijdelijk gratis weg als e-book. Je kan hem downloaden van Hebban (gratis account vereist), of je stuurt Sunchaser even een PM

Tegenkleuren (Foto: Stefan Tetelepta )
Tegenkleuren (Foto: Stefan Tetelepta )