Een rolstoelbus voor Lenthe

Veel FOK!kers kennen user ueberduitser van zijn klustopics in ons subforum Klussen en Wonen. Anderen kennen hem vanwege zijn posts in ons subforum OUDers. Deze gaan vaak over zijn meervoudig gehandicapte dochtertje Lenthe. Omdat Lenthe nooit zelfstandig zal kunnen lopen zit ze in een aangepaste rolstoel. Ondanks al haar problemen is Lenthe een prachtig vrolijk meisje dat veel lacht en misschien soms nog wel meer begrijpt dan omstanders denken.

Omdat Lenthes moeder MS heeft, wordt het steeds lastiger voor het gezin om Lenthe mee te nemen naar buiten. Wat er nodig is voor Lenthe, is een rolstoelbus met lift. Zo’n busje is echter niet goedkoop en in Duitsland wordt zo'n aangepaste bus, net als in Nederland, niet vergoed. Daarom is Ueberduitser een dream or donate actie gestart. Het streefbedrag ligt rond de 20.000 euro, en zou volgend jaar zomer behaald moeten zijn. 

Uberduitser: "Onze bus wordt zo langzamerhand ongeschikt en we willen in de zomer van volgend jaar dan ook graag een rolstoelbus aanschaffen. Dit wordt helaas nergens vergoed hier en we hebben zelf absoluut de financiële middelen niet, We hebben ons echt over onze "schaamte" heen moeten zetten en besloten dit maar gewoon te doen, ik zie echt geen andere mogelijkheid."

In ons FOK!kers helpen FOK!kers forum is een topic geopend waarin er ook aandacht wordt gevraagd voor de actie. Dat topic kun je hierrrr vinden. Mocht je nog met vragen zitten, dan wil Ueberduitser die graag beantwoorden!  

Lenthe (Foto: Ueberduitser)
Lenthe (Foto: Ueberduitser)