FOK!update 1.13: maak je eigen frontpage

Het is alweer even geleden sinds de laatste relevante update aan de FOK!frontpage, dus vandaag is update 1.13 uitgerold. We hebben weer een aantal kleine en middelgrote wijzigingen voor je, dus check even of er iets voor je bij zit.

Er is veel gewijzigd in de afgelopen maanden, maar veel daarvan is stiekem pas bedoeld voor een volgende update. Daar zullen we dus binnenkort een nieuw bericht aan wijden. Naast een aantal aanpassingen die bugs verhelpen, de werking van de site net iets fijner maken of de techniek achter de site beter maken hebben we een paar functionele wijzigingen voor je.

Actieve Items

Er was al een tijdje een tracker met de actieve items in de linkerkolom, waarin je kunt zien op welke items het meest recent een reactie is geplaatst. Voor wie deze lijst liever raadpleegt op een losse pagina is er nu een linkje naar deze pagina in de bovenbalk van de site.

Bioscoopagenda en meer informatie bij onderwerpen

Naast berichten en reviews over films, games en dergelijke kun je vaak in de rechterkolom een klein informatieblokje vinden over die film of game. Daar zat altijd al een doorklikoptie achter, maar de pagina waar je op uitkwam was wat karig. Die informatie is nu uitgebreid: als we bij het onderwerp beschikken over afbeeldingen of video's, zoals gamescreenshots of filmtrailers, dan kun je die nu ook daar vinden. Daarnaast hebben we de pagina een beetje leuker aangekleed met de poster of boxshot van het onderwerp en kun je gerelateerde nieuwsberichten, reviews of forumtopics vinden. We hopen dat je hiermee beter je weg kunt vinden naar wat de redactie of andere FOK!kers over je favoriete onderwerp schrijven.

Ook hebben we bedacht dat als we toch over allerlei informatie over films beschikken, we dat net zo goed even voor je op een rij kunnen zetten. Daarom is er nu een aparte pagina met daarop de bioscoopagenda. Je kunt daar snel vinden welke films er per maand in première gaan (of zijn gegaan), eventueel een trailer bekijken en natuurlijk doorklikken naar de nu mooi uitgebreide filmpagina. Je vindt de pagina natuurlijk in het menu onder Film & TV.

Maak je eigen Frontpage

We houden op FOK! van diversiteit in het aanbod. We schrijven eigenlijk over van alles, zowel serieus als met een knipoog, over 'echt' nieuws of gewoon iets leuks, over showbiz of economie en we hebben reviews over films naast een grappig filmpje. Niet alles is even interessant voor iedereen en met deze update zetten we de eerste stappen naar de mogelijkheid om zelf selecties te maken in wat je wilt zien op de site. Als je naar de instellingenpagina gaat kun je daar nu een selectie-optie vinden voor alle categorieën die we momenteel hanteren voor onze berichten. Selecteer je daar je favoriete items, dan richt je hiermee je eigen startpagina in, waarop alleen headlines worden getoond uit de door jou geselecteerde categorieën. Een linkje naar deze pagina staat in je persoonlijke menu (onder je gebruikersnaam, rechtsboven op de pagina), maar je kunt ook instellen dat deze pagina wordt getoond als je naar de index van de Frontpage gaat, zodat het echt je eigen startpagina is. Zet daarvoor de instelling 'Gebruik eigen categorie-selectie als startpagina' op Ja.

Om het nog makkelijker te maken kun je deze categorieën ook kiezen als je voor de eerste keer naar je startpagina gaat. Kies daar je categorieën, sla de instellingen op et voila: je eigen pagina is gereed.

We horen graag hoe dit bevalt en of je zelf tegen beperkingen aanloopt. Natuurlijk is dit slechts een eenvoudig begin van verdere personalisatie, dus kom vooral met ideeën over wat je verder nog zou willen zien!

Terugkeer van de Tweakers-tracker

Wie al een tijdje op FOK! komt weet dat FOK! en Tweakers al sinds het begin der tijden bevriende websites zijn. Lange tijd hadden we standaard de Tweakers-headlines in onze linkerkolom en gebruikers van Tweakers kunnen daar ook een tracker met FOK!headlines inschakelen. Mocht je de Tweakers-headlines weer op FOK! willen zien, ga dan naar je instellingen en zet 'm aan. De tracker verschijnt dan onderin de linkerkolom.

Op de sportpagina kun je nu overigens ook headlines zien van Goal.com, die ons al enige tijd voorziet van interessant voetbalnieuws.

In de volgende update

We zijn hard aan het werk om een fatsoenlijke zoekfunctie terug te brengen, en we hebben de verwachting deze in de volgende update te kunnen presenteren. Dat zal dan ook waarschijnlijk de meest relevante functionaliteit van update 1.14 worden. We werken ook aan meer interactie met de content op de website en betere personalisatie-opties, plus we hebben nog een aantal interessante ideeën op de plank liggen. Heb je zelf nog ideeën voor de killer feature van de volgende update? Laat het horen! Je kunt natuurlijk gewoon onder dit bericht reageren, maar het FOK!features, bugs & development-forum staat hier natuurlijk ook voor open.