FOK! siteupdate 1.2.0 - Update #6

Na de vorige update waren heel wat mensen gelukkig al een stuk positiever gestemd, maar natuurlijk was ook duidelijk dat er nog veel moest gebeuren. Zoals aangekondigd bij het live zetten van de nieuwe site zijn we begonnen met een ruwe basis, welke we - met behulp van jullie - gaan uitbouwen tot een site die uiteindelijk gewoon zal staan als een huis (hopen we ). Met deze zesde update, de tweede relatief grote update, zetten we weer een paar kleine stapjes vooruit. Welkom in FOK! v1.2.0

Navigatie

Op de index - en later op meer plekken - zie je nu bij de berichten een indicatie van de categorie waarin een bericht hoort. Elke categorie heeft een eigen kleurtje, en bovenaan de lijst zie je wat welk kleurtje betekent. Je kunt daarop ook klikken om alleen de berichten uit die specifieke categorie te bekijken. Mocht je toch nog een bolletje van een andere kleur zien, dan is dat omdat dat bericht in meerdere categorieën is ingedeeld. Dit is puur een eerste stap natuurlijk. De instelling wordt in de html5 localstorage opgeslagen en dus onthouden voor een volgende bezoek aan de indexpagina. In een volgende update zullen we ook de update tracker van soortgelijke functionaliteit voorzien.

Comments

Niet langer verdwijnt je comment voor mensen die niet zijn ingelogd. Tenminste, zolang je score niet onder de -25 zakt. Bij de comments staat nu ook welke instelling je zelf hebt, met een link naar de instellingenpagina om 'm direct aan te passen.  Het reageerblok is ook verkleind, door de usericon omhoog te verplaatsen en een kleinere font en line-height te gebruiken voor de waarschuwing. 

Smilies

De smilies zijn terug! Naast de knop om je reactie te plaatsen staat een smilie weergegeven. Klik erop om de smilies allemaal te laten zien. Met een druk op een smilie voeg je hem direct toe aan je reactie. En om in de stemming te komen staan de sint en zwartepietsmilies er ook alvast bij!

floatQuotes

Net als op het forum al een jaartje of vier het geval is, komt nu het reageerveld omhoog naar de reactie die je probeert te quoten. Zo kun je 'in-the-flow' van het omlaagscrollen meerdere mensen tegelijk quoten. Je drukt op quote, reageert op de quote zonder te submitten, scrollt omlaag naar de volgende user die je wilt quoten enzovoor. Pas als je helemaal klaar bent druk je op 'preview' of 'bericht plaatsen'. En je kunt zelfs de smilies gewoon gebruiken.  Wil je tussentijds het reageerblok weer omlaag schoppen zodat hij uit het zicht is, dan klik je gewoon op het kruisje rechtsboven. Je reactie blijft bewaard, maar staat gewoon onderaan de thread. Quote je toch weer iemand komt hij gewoon weer naar je toe. Je hoeft dus niet meer na elke quote te zoeken waar je ook alweer gebleven was. Mocht het quotevenster in de weg staan? Je kunt 'm eenvoudig verslepen.

Linkjes

De link naar je dm en pm pagina vind je in het uitklapmenu onder je naam.

Menubalk

De vertraging tussen hover en uitklap is verlaagd van 500ms naar 200ms. Dit maakt het menu vlotter, zonder dat deze uitklapt als je naar een browserknop navigeert.

Meest Gelezen

De meestgelezentracker vind je nu niet alleen op de index, maar ook in de rechterkolom naar berichten.

Naast bovenstaande punten zijn er nog veel meer dingen gewijzigd. Dat betreft vooral kleine tweaks.

Natuurlijk gaan we nu niet stilzitten. Er is nog veel werk te verrichten, maar we hopen dat we op de goede weg zijn. We weten dat er nog dingen missen, moeten worden aangepast of weer verdwijnen, maar met de juiste input gaat het helemaal goed komen

ps:

Vanwege een foutje moest er een patch worden uitgerold. We zitten dus officiëel op 1.2.1