FOK!kers helpen FOK!kers!

FOK!admin yvonne deelde afgelopen zondag een geweldig idee op het forum: FOK!users die elkaar helpen met overbodig geworden spullen. In sneltreinvaart stroomden de enthousiaste reacties binnen en inmiddels is er een speciaal 'FOK!kers Helpen FOK!kers forum' opgezet.

Yvonne zag de afgelopen jaren veel hartverwarmende initiatieven op FOK! Van het helpen van een gescheiden ouder tot het inzamelen van spullen voor een dierenasiel. Om FOK!users die het wat moeilijker hebben te kunnen steunen, leek het haar een goed idee om anderen te vragen of zij overbodige spullen hebben die goed gebruikt kunnen worden.

Zo kan bij jou in de kast een hele voorraad aan kinderspeelgoed staan te verstoffen, terwijl een bijstandsmoeder haar kinderen met sinterklaas of kerst nauwelijks iets kan geven. Of wellicht heb je nog wel een extra tv over, voor een gezin dat de kapotte tv nu even niet kan vervangen door financiële tegenslagen?

Wat is er welkom

"De bedoeling is om te kijken wat en waar we kunnen helpen, het kan zijn met spullen, het kan zijn door je zomerhuisje een weekendje uit te lenen aan die moeder of vader met kind die anders nooit eens wegkunnen, of eens iemand uitnodigen om eens goed te komen eten. En ja, voor mijn part kan dat ook aan een hongerende student die al maanden slecht eet. Gewoon iets leuks." Aldus yvonne.

Denk ook aan producten, diensten, talenten, alles is welkom! Kijk maar eens rond voor ideeën. Je kunt natuurlijk ook om hulp vragen! De bedoeling is wel dat, wanneer je hulp vraagt, je hulpvraag serieus is en geen gemakzucht. Als je iets zoekt en het zelf makkelijk kunt betalen, dan hoor je er niet in het forum om te vragen.

Is het wat lastig om hulp te vragen? Ook daar is aan gedacht! Je kunt een vertrouwenspersoon benaderen waarmee je jouw hulpvraag bespreekt en die eventueel voor jou een oproep doet op het forum. Meer uitleg staat in de FAQ. Oh ja, het is niet de bedoeling om de moraalridder uit te hangen; geven is leuk!

Fokkers helpen fokkers