FOK! helpt slachtoffers aardbeving Haïti

Na de zware aardbeving in Haïti is ontzettend veel hulp nodig voor alle slachtoffers. Honderdduizenden mensen en kinderen leven op straat en slapen noodgedwongen tussen de lijken. Volgens schattingen zouden er zeker 30.000 mensen zijn overleden door het natuurgeweld.

Inmiddels is er bij giro 555 meer dan 1,2 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers. Dit geld zal worden omgezet in hulpgoederen en tenten om de overlevenden een dak boven hun hoofd te geven. Inmiddels hebben meer dan 20 landen toegezegd hulp en geld te zullen leveren aan het getroffen land.

Onder de slachtoffers zitten ook kinderen van 'Stichting Naar School in Haïti'. Deze stichting zet zich al jaren in om kinderen, die leven onder de armoedegrens, naar school te laten gaan. Door de inzet in de afgelopen jaren kunnen ruim 900 kinderen op Haïti onderwijs volgen aan een vijftal verschillende scholen die door de stichting zijn opgericht en onderhouden worden.

De scholen, medewerkers en natuurlijk kinderen van deze stichting zijn hard getroffen door de aardbeving. Tientallen kinderen en medewerkers hebben de ramp niet overleefd. Een groot deel van de leerlingen van de vijf scholen woonde in een weeshuis. Alleen is het weeshuis dus ook ingestort tijdens de aardbeving. 

Over enkele dagen reist een medewerker van de stichting af naar Haïti om te helpen bij de noodhulp aan de getroffen kinderen en mensen in het gebied. Doordat er in heel Haïti zo goed als geen medicijnen meer te krijgen zijn, moeten die worden meegenomen uit Nederland. Naast medicijnen en andere noodhulp heeft de stichting middelen nodig om de scholen weer op te bouwen zodat de kinderen op de lange termijn weer naar school kunnen.

En daar willen we graag jullie hulp bij vragen! Een flink aantal FOK!ers hebben al gedoneerd of stellen medicijnen beschikbaar. Dit is natuurlijk een geweldig initiatief om direct de slachtoffers van de aardbeving te helpen. In plaats van te doneren aan overkoepelende hulporganisaties komt de hulp aan bij degenen die dat het hardste nodig hebben: De kinderen. Als je meer wilt weten over deze stichting en hoe jij kunt helpen kan je hier het topic op het forum vinden waar alles uitgelegd wordt.