FOK!ster scoort met 'Waar is Kiko'

Woensdag 11 november vond de langverwachte prijsuitreiking van de boekontwerpwedstrijd Open je eigen boek plaats. FOK!'s eigen Bijou ging naar huis met de derde plaats voor haar prentenboek Waar is Kiko, waar vogeltje Kiko gezocht moet worden in Afrikaanse landschappen. Deze editie van Open Je Eigen Boek leverde bijna 300 inzendingen op. Inhoud én vorm zijn belangrijk bij deze wedstrijd. Schrijvers en illustratoren vormen vaak duo’s om met een goed product te komen voor Open Je Eigen Boek. Dit is de eerste keer dat de wedstrijd landelijk is georganiseerd.

De eerste prijs, die inhoudt dat het boek gepubliceerd zal worden, ging naar Rosanna de Rode, voor het boekje Alfabet. De tweede prijs was voor Kees de muis zoekt een huis, een samenwerking van Sandra Overweg, Peter van Gestel en Henriët Roosmalen.

Update: Waar is Kiko? werd tijdens de kinderboekenweek van 2010 officieel gepresenteerd in de bibliotheek van Groningen en is inmiddels te koop in de boekhandel en online, evenals Cindy's tweede boek: De Giraf die niet in het boek past.

Waar is Kiko