Vooraankondiging serverupgrade en verhuizing

Het is alweer een tijdje geleden dat we wegens onderhoud en/of verhuizing downtijd aankondigden, maar nu is het dan toch zo ver.

TRUE gaat haar locatie bij Redbus verlaten en dat betekent dat we zullen moeten verhuizen naar een nieuwe locatie.  Dat zal vóór 1 december plaats gaan vinden.  Een precieze datum wordt nog geprikt en bekendgemaakt.

Nu gaan we niet alleen maar verhuizen.  Ook ons serverpark wordt van een broodnodige upgrade voorzien.  We gaan afscheid nemen van een flink aantal oude servers, die worden vervangen door vier nieuwe bakken die taak zullen doen als webserver en memcached server.  Wellicht dat ze ook nog als fileserver dienst gaan doen.  De brute rekenkracht daarvoor is ruimschoots aanwezig.

De nieuwe servers zijn vandaag besteld en zullen in de eerste week van november worden uitgeleverd.  Daarna zullen ze zo snel mogelijk geplaatst en geconfigureerd worden in het rack dat TRUE al voor ons heeft klaarstaan op de nieuwe locatie.  Dan komt het configureren en uiteindelijk zullen we de databaseserver fysiek moeten verhuizen, tezamen met een handvol DELL bakken die we een tijdje geleden al hebben geplaatst, en natuurlijk de loadbalancers, firewall en switches.

De vier nieuwe servers zijn wederom DELL machines.  Het gaat hierbij om vier R410's met elk 2 X5570 2,93GHz Quadcore Intel Xeons (8 cores, en met hyperthreading dus 16 threads per bak).  De servers zijn elk voorzien van 32GB DDR3 RAM voor 2 CPU (lekker veel voor de memcache), redundant power supply, 2x 146GB 15.000rpm 2,5" SAS harddisk (hotswap) in RAID1.  Deze configuratie is op basis van onze wensen en onze situatie aangeraden door de experts van TRUE en zal ons de komende jaren van voldoende power voorzien om FOK! snel en soepel op je scherm te toveren.
Nog wat tech-termen: iDrac6 enterprise op alle vier de servers en drie jaar lang DELL service. In geval van storing hebben we binnen 4 uur een technicus van DELL ter plaatse. 

 

 

Naast deze vier servers komt er ook nog een consoleswitch bij.  Ook daarvoor is onze keuze gevallen op een DELL, namelijk de DELL PowerEdge 2160AS met 8x USB Server Interface Pod.  Dit apparaat zorgt er simpel gezegd voor dat elk van onze servers volledig extern (bv vanuit Iteejer's luie stoel thuis) bediend kan worden alsof je er fysiek bij zit.  Dit is dus vooral een timesaver die ervoor zal zorgen dat er minder vaak een bezoek aan de serverruimte gebracht hoeft te worden.

 

 

Uiteindelijk zullen we met minder servers dan nu een veel hogere capaciteit kunnen bereiken.

Zodra we een datum hebben geprikt voor de verhuizing zullen we jullie daarvan op de hoogte stellen.  Van zowel het plaatsen van de nieuwe servers als het verhuizen van de hele handel van de oude naar de nieuwe locatie zullen we een leuk fotoverslag maken.