FOK! weekend tv-gids

We zijn er een weekje tussenuit geweest maar vanaf nu is hij weer terug: de FOK! tv-gids. Elke vrijdag en zaterdag zetten wij op een rijtje wat er de vrijdag- en de zaterdagavond op de Nederlandse beeldbuis te vinden is. Vervolgens kun je zondagochtend de kijkcijfers van de twee avonden ook hier lezen.

De tv-gids van vanavond:

Nederland 1:
Vanavond is het weer cabaret-avond. Jan Jaap van der Wal staat vanavond (20:25) zonder band om alles wat er in de wereld gebeurd met je door te nemen. Meneer Van der Wal wordt gevolgd door 'Evenblij met...'. Dit keer is Bert Visscher de gast die dit jaar 25 jaar in het vak zit. Dit kun je om 22:10 zien.

Nederland 2:
'Planet Earth' staat vanavond om 20:05 in het teken van de oceanen, waarna, om 21:05, onder begeleiding van het Holland Symfonia de zangers Danny de Munk, Jenny Arean en de Italiaanse tenor Andrea Giovannini een keur aan Jordaan- en operaliederen voordragen.

Nederland 3:
Om 19:55 brengt Louis Theroux  verslag uit van verschillende subculturen. Van hypnotiserurs tot separatisten. Daarna is het om 20:55 de beurt aan 'Het uur van de wolf'. Deze keer staat documontaire in het teken van Pink Floyd.

RTL 4:
Carlo Boszhart en Irene Moors zijn weer terug op de beeldbuis. Ze presenteren vanavond om 20:00 'Let's Dance'. Hierbij kruipen verschillende bekende Nederlanders in de huid van hun favoriete artiest voor het goed goed Kika. John Williams kruipt in de huid van Beyoncé, Tijl Beckand probeert de bijzondere danspasjes van Austin Powers onder de knie te krijgen en Wendy van Dijk en Winston Gerschtanowitz bereiden zich voor op het dansnummer You're The One That I Want uit de populaire musical Grease. Ook oudgediende Jack Spijkerman is terug. Om 21:30 is hij te zien in 'Wat vindt Nederland?'. Hierin wordt de mening van Nederland gepeild over zeer uiteenlopende zaken.

RTL 5:
Vanavond zijn hier twee films achter elkaar te zien. Maar eerst is om 19:05  'The millionaire matchmaker' te zien. Dit gaat over Patti Stranger en haar exclusieve datingbureau Millionaire's Club. Samen met haar medewerkers Destin, Chelsea en Rachel probeert Patti welgestelde mannen aan een geschikte partner te helpen. Om 20:00 staat Me, myself & Irene op het programma en om 22:10 'Kill Bill: Vol. 2'.

RTL 7:
Ook op RTL 7 hebben ze vanavond twee films. Eerst om 21:00 is 'Cop Land' te zien. Een film over een erg veilig plaatsje, Cop Land, tegen New York aan, de stad die juist niet zo veilig is. Nooit gebeurd er wat maar opeens worden ze met een dubbele moord geconfronteerd. Om 23:00 staat 'Lockdown'. Een film over een zwemmer, die net als iedere man ooit onder de plak van zijn vriendin komt. Hij moet zijn succelvolle zwemcarriëre even aan de kanten leggen om voor zijn vriendin en hun zoon te zorgen.De film krijgt een onverwachte wending.

RTL 8:
Hier staan om 20:00 twee afleveringen van de Nederlandse serie "De erfenis' op het programma. Twee broers en hun zus strijden na de dood van hun vader om het familiekapitaal en de macht in het familiebedrijf.

SBS6:
Zal K2 hun derde K vinden? Vanavond is om 20:00 de zoektocht 'K2 zoekt K3' op SBS6. Een jury moet uit 4000 kandidaten kiezen wie de opvolger van Kathleen wordt. Ook is 'Het beste idee van Nederland' weer terug. Met een recordaantal van 6412 aanmeldingen heeft de jury een zware taak. Om 21:25 zie je dit programma.

Net 5:
Om 20:30 uur de dramaserie 'The closer', waarbij Brenda is blij dat ze haar team weer mag versterken en zich richt op het vinden van een terreurverdachte. Ze werkt samen met de CIA aan de zaak, maar komt erachter dat ze valse informatie heeft gekregen.. Vanaf 21:30 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen.

Veronica:
Vanavond is om 20:00 de herhaling van 'A view to a Kill' van de James Bond-serie op Veronica. Een speciale chip is gestolen van de Russen en is identiek aan een Brits design, die bestand is tegen de straling van een nucleaire ontploffing. De Britse geheime dienst verdenkt Max Zorin van het stelen van de chip. Bond wordt eropaf gestuurd om het uit te zoeken. Hij ontdekt dat Zorin vele chips produceert en een duivels plan heeft bedacht om de totale chipproductie in handen te krijgen.Om 22:45 is de volgende herhaling te zien: 'Eraser'. De film met onze grote vriend de gouverneur Arnold Schwarzenegger.