[Sitenews] Cyber Nations join de FOK-alliantie

FOK! is niet alleen de FP, de fora of het weblog, FOK! is meer dan dat! Waar je ook kijkt en zoekt, FOK! is overal. Zo is het ook actief op Cyber Nations, waar mensen zich hebben verenigd onder de FOK! vlag.

Cyber Nations
Cyber Nations is een gratis browser-based land-simulatie spel. Creëer je land overal op de wereld en maak beslissingen waarvan jij denkt dat deze het beste zijn voor de groei van je land. Welke regeringsvorm kies je, wat is de nationale religie, welke afkomst hebben de bewoners van je land. Maar ook hoeveel belasting laat je de inwoners betalen en in welke valuta. Met deze inkomsten bouw je aan de infrastructuur van je landje waardoor het alsmaar groter en groter wordt. Maar pas op! Andere landen gaan maar wat graag aan de haal met je geld of ontwikkelde technologie (tech)! Het is dus een verstandige keuze een machtig leger te bouwen, waarmee je een potentiële vijand kan intimideren of zelf mee op rooftocht kan gaan!

De FOK-alliantie
Naast dat je een machtig leger hebt gebouwd, is het een verstandige keuze je aan te sluiten bij een zogenaamde alliantie. Allianties zijn groepen spelers met bijvoorbeeld dezelfde afkomst of dezelfde politieke voorkeur welke zich verenigt hebben om elkaar te beschermen. Een van deze allianties is FOK. De FOK-alliantie is 19 maanden geleden opgericht en bestaat uit louter Nederlands sprekende Cyber Nation spelers. De alliantie is gestart met een paar enthousiastelingen, maar onderhand bestaat deze alliantie uit ruim 270 landen. Dit heeft er mede toe geleid dat FOK een machtige alliantie is geworden, met veel invloed op de politiek tussen de andere allianties van Cyber Nations.

Om machtig te blijven en nog machtiger te worden hebben we (veel) nieuwe leden nodig. Reden voor “alweer” een FP bericht. Lijkt het je leuk lees dan vooral verder. 

Hoe speel je Cyber Nations?
Je kunt Cyber Nations op verschillende niveaus spelen. Heb je weinig tijd, dan ben je met 2 minuten per dag al klaar. Wil je er wat meer tijd in steken, dan kun je binnen de FOK-alliantie een functie krijgen en je bv als diplomaat gaan bezighouden met de banden met andere allianties. Politiek is een belangrijk iets binnen Cyber Nations. Oorlogen ontstaan namelijk vaak door politieke wrijving tussen (grote) allianties. Na een tijdje spelen kun je zelf dat politieke krachtenveld, in dienst van de FOK-alliantie verkennen. 
 
Je kunt natuurlijk ook als gewoon alliantielid lekker chillen op ons forum of in ons irc kanaal en je niet al te druk maken over geopolitieke belangen.
 
Hoe kun je je opgeven voor Cyber Nations en hoe kun je je bij de FOK-alliantie aanmelden?
1. Creëer je land hier Zet je teamkleur op oranje.
2. Meld je vervolgens aan bij de FOK-alliantie: Edit my nation -> Alliance affiliation -> Specify other -> FOK
3. Registreer je hier op het forum van de FOK-alliantie en vraag vervolgens een mask aan.
4. Je kunt nu de FOKacademie doorlopen om het spel te leren waarbij je als beloning geld verdient waarmee je je landje direct een flink stuk kunt laten groeien.