Win een rol in de film 'De hel van 63'

In samenwerking met de productie achter de nieuwe Nederlandse film ‘De hel van 63’ geeft FOK! een kleine rol in de film weg. Deze zogenaamde ‘edelfiguratie’ houdt in dat je als figurant één of meerdere regels tekst zult hebben in de film.

Vanaf februari wordt De Hel van ‘63 opgenomen, een spectaculaire drama- en avonturenfilm gebaseerd op de heroïsche en legendarische gebeurtenissen tijdens de helse elfstedentocht van 1963. Naast opnames in Lapland en Rusland vinden er uiteraard ook vele opnames plaats in Friesland en Biddinghuizen.

Dit is de verfilming van één van Neerlands meest beroemde internationale producten; de grootste schaatsmarathon ter wereld, de Elfstedentocht. Hierbij hebben ze de meest legendarische wedstrijd, die van 1963 in de koudste winter die Nederland ooit gekend heeft, als arena gebruikt. De tocht is onder druk van de media gereden onder gevaarlijke omstandigheden, achteraf gezien had hij nooit door mogen gaan. Slechts enkelen van de bijna 10.000 starters volbrachten de tocht. Een groep van vier (waaronder een vrouw) volbracht de tocht middels een opvallende samenwerking. Dít zijn de helden van deze film. Het verhaal vertelt niet alleen het verhaal van de helden maar ook de machtsstrijd in het Elfstedencomité en haar verhouding met de media. In de cast zitten onder andere Chris Zegers en Cas Jansen.

Het enige wat je moet doen om kans te maken op die kleine rol in de film is je aanmelden als figurant! Voor de opnames in Nederland is er een groot aantal figuranten nodig. We kunnen dus ook met zekerheid zeggen dat wanneer je je aanmeldt als figurant ook echt zult figureren in de film! Uit alle aanmeldingen kiezen wij iemand de rol als edelfigurant krijgt!

Je kunt je met je hele familie opgeven als je wilt. Het enige criterium is wel dat je naar de opnames komt in kleding die lijkt op kleding uit de jaren 60. Kijk hier voor enkele voorbeelden van kleding. Je kan je via FOK! aanmelden als figurant, en dus kans maken op de rol als edelfigurant, door je personalia naar mij te PM-en of mailen naar surveillance-fiets@fok.nl Vermeld hier ook bij of je ervaring hebt in figureren, je kan schaatsen, je e-mailadres en je lengte. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de informatie.