Win een abonnement op 'De wereld in Oorlog'!

De wereld in oorlog

De wereld in Oorlog...

Wereld in Oorlog is een tweemaandelijks verschijnend blad dat vertelt over de opmerkelijke, aangrijpende en dramatische verhalen achter belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en militaire operaties in de recente oorlogsgeschiedenis. Het accent ligt daarbij op de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Alle artikelen worden geschreven door deskundigen en zijn van zeer hoge kwaliteit en boven alles ook prettig leesbaar.

Aan wat voor artikelen moet ik dan denken?

14 oktober verschijnt het achtste nummer van Wereld in Oorlog. In dit nummer ruime aandacht voor de Eerste Wereldoorlog die in november precies 90 jaar geleden beëindigd werd.

wereld in oorlog kaft

In dit nummer treft de lezer o.a. informatie aan over:

Erwin Rommel als frontsoldaat.

Rommel deed als officier in opleiding veel praktijkervaring op tijdens WO1. Hij vocht o.a. in Frankrijk en aan de Oostenrijks-Italiaanse grens. Ook hier toonde hij zich al een groot voorstander van snelle, gewaagde acties en een bewegingsoorlog. In een lang artikel is o.a. te lezen voor welke acties Rommel in WO1 de zeer hoge onderscheiding Pour le Mérite ontving.

Hitlers bibliotheek

Na zijn dood liet Adolf Hitler een enorme bibliotheek – bestaande uit maar liefst 16.000 boeken en verdeeld over drie locaties – na. Waar is die bibliotheek gebleven en is bekend welke boeken de autodidact Hitler las? Door welke boeken liet hij zich beïnvloeden en hoe komt het dat hij zoveel inspiratie vond in de historische figuur van Frederik de Grote? In het artikel Het lievelingsboek van Adolf Hitler vindt de lezer alle antwoorden.

Propaganda

In een lang artikel beschrijft WO1-authoriteit Richard Heijster het verloop van de propagandaoorlog tussen Engeland/Frankrijk en Duitsland tijdens de jaren 1914 - 1914. Hij behandelt o.a. hoe de vileine Britse propaganda rond de Lusitania, captain Fryatt en Edith Clavell zich voor Duitsland zeer ongunstig ontwikkelde. Verloor Duitsland uiteindelijk de oorlog omdat het de propagandaoorlog verloor? Het artikel is geïllustreerd met uniek materiaal uit Heijsters privécollectie.

Nachtheksen

Met veel uniek illustratiemateriaal vertelt deskundige Auke de Vlieger het verhaal van de legendarische Russische nachtheksen. Deze moedige vrouwen vlogen ’s nachts in hun gammele vliegtuigjes - de naaimachines - boven de Duitse linies. Met hun acties gaven ze Duitsers een voortdurend gevoel van dreiging. Hoe deden ze dat?

Artsen aan het front

De abonnees op Wereld in Oorlog ontvangen de DVD Artsen aan het Front gratis. Deze DVD bevat privéopnamen die door Duitse artsen aan het front zijn gemaakt. Zo zijn o.a. opnamen (in kleur!) van mei 1940 uit Holland (Rotterdam) te bekijken. Dit unieke beeldmateriaal werd niet eerder op DVD uitgebracht. Deze exclusieve DVD met een speelduur van 83 minuten is alleen voor abonnees van Wereld in Oorlog en is NIET in de winkel verkrijgbaar.

Klinkt goed!, waar kan ik dat blad krijgen?

Om Wereld in Oorlog op de verschijningsdatum bij u thuis te ontvangen, kunt u gebruik maken van het abonnement. De eenvoudigste manier is via www.aboland.nl of 0900 226 52 63.

Losse nummers kunt u ook gewoon in de winkel kopen en kosten 6,95. In de losse verkoop van Wereld in oorlog is echter geen dvd bijgevoegd. De dvd is exclusief voor onze abonnees. En voor die DVD werkt Wereld in oorlog samen met de BBC, Bavaria en Polar, zeker een waardevolle toevoeging dus.

Maar....

FOK! zou FOK! niet zijn als we je niet iets moois kunnen aanbieden. We mogen namelijk van http://justpublishers.nl/ op FOK! 5 abonnementen op Wereld in oorlog weggeven.

Om kans te maken hoef je alleen maar het goede antwoord te mailen op de volgende vraag:

In welk nummer van "De wereld in Oorlog" lees je over een Nederlandse arts in WO1 die leiding gaat geven aan een militair hospitaal?

Het antwoord kun je vinden op http://justpublishers.nl, klik aan de rechterkant van de pagina de tijdschriften aan en zoek daar het antwoord.

Mail je antwoord voor 27 oktober 20:00 uur aan forumacties@fok.nl en wie weet kun jij straks genieten van dit fantastische blad MET de DVD's.

Succes