[Special] Volg Obama tijdens het debat

Het televisiedebat tussen de presidentskandidaten John McCain en Barack Obama vannacht gaat door. Minder dan tien uur voor het geplande begin van het debat liet het campagneteam van McCain weten dat de Republikein zou afreizen naar de Universiteit van Mississippi.

Wil je alles weten over het debat en vooral over Obama? Dan zit je vannacht goed bij FOK! We krijgen namelijk alle ins en outs over Obama en het debat, van een stafmedewerkster (Kirsten verdel) van Barack Obama.

Kirsten Verdel (1978) is bestuurskundige, politica en journaliste. Verdel is werkzaam als stafmedewerkster voor Barack Obama, in het campagneteam van de Democratische Partij. Ze is de eerste buitenlander ooit die direct op het landelijk hoofdkantoor van de DNC werkzaam is tijdens de presidentsverkiezingen. De eerste maanden werkte Verdel in de Research Department, waar ze zich bezig hield met rapid response, opposition research en de debatvoorbereiding van Obama. Vorige week is ze aan de slag gegaan in de Political Department, waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling en uitvoering van de campagnestrategie voor de laatste zes weken van de campagne.

Verdel werd vorig jaar door de voormalig Research Director van het Witte Huis (ten tijde van Bill Clinton) gevraagd om voor de Democraten te komen werken. In 2006 leidde ze de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA in Rotterdam. Ook werkte ze in het landelijke campagneteam van de PvdA voor de Tweede Kamer-en Provinciale Statenverkiezingen, en ze leidde ze de campagne die de door de PvdA op een onverkiesbare plek gezette oud-minister Klaas de Vries alsnog in de Eerste Kamer wist te krijgen.

Kirsten volgt samen met 90 andere medewerkers het debat op de voet. Ze stuurt tijdens het debat persberichten, reacties en feitenchecks de deur uit. Kirsten zal ons in dit topic tijdens het debat op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom Obama.

Het debat is live te zien bij de NOS op Nederland twee. Het begint om 02:50 en duurt tot ongeveer 05:00 uur. Kirsten post onder de naam: darktower en zal vannacht regelmatig met informatie komen. Een kwartier voor aanvang zal ze haar eerste blog posten.

Klik hier om naar het topic te gaan.