Met minister Verhagen mee naar VN-Mensenrechtenraad

Potentiële politici en diplomaten in de dop opgelet: Minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen gaat begin maart naar de VN-Mensenrechtenraad in Genève, en jij kan hem vergezellen.

Minister Verhagen wil tussen 3 en 5 maart een jongere meenemen naar de Mensenrechtenraad in Genève. De raad is het belangrijkste mensenrechtenorgaan van de Verenigde Naties en doet onderzoek naar mensenrechtenschendingen, brengt rapportages uit en spreekt regeringen aan op de situatie in hun land.

De minister roept studenten en andere jongeren op mee te doen aan de selectie voor de vertegenwoordiger die met hem mee zal reizen naar Zwitserland. "Het is een uitgelezen kans om te ervaren hoe het er tijdens zulke internationale bijeenkomsten aan toe gaat, en om te zien hoe Nederland optreedt om de mensenrechten wereldwijd te bevorderen."

Ben je tussen de 16 en de 24 jaar, ben je geïnteresseerd in mensenrechten en wil je begin maart met minister Verhagen mee naar Genève, mail dan uiterlijk 8 februari je CV en een motivatie van maximaal driehonderd woorden naar dvl-ab@minbuza.nl, onder vermelding van 'Mee naar de VN-mensenrechtenraad'. Leg in je motivatie uit waarom jij de ideale kandidaat bent om met de minister mee te gaan naar de VN-mensenrechtenraad. Ook vragen over de procedure kun je via dit e-mailadres stellen.

Praat er over mee op het forum