FOK!kers starten kaartenactie voor Gouden Kooi bewoner Huub

In het subforum De Gouden Kooi wordt al maanden hevig gediscussieerd over alles wat met De Gouden Kooi en haar bewoners te maken heeft. Het Tien-programma waarin mensen een miljoen euro en een villa kunnen winnen simpelweg door er als laatste in te blijven, maakt nogal wat emoties los, zowel bij de bewoners zelf als bij de kijkers, en zeker op FOK!.

Zo heeft iedere bewoner bijvoorbeeld z'n eigen topic, waarin elke pukkel of opmerking tegen het licht wordt gehouden, en ook zitten er dagelijks (en nachtelijks) users klaar om de streams te volgen en voor iedereen te bespreken, zodat we ook buiten de dagelijkse uitzendingen om op de hoogte gehouden kunnen worden van het wel en wee van de 8 'miljonairs'.

Een kleine maand geleden kwam plotseling een bewoner terug die door de andere miljonairs-in-spe in een eerdere kiesronde was afgewezen: Huub.

Huub


Vanaf het moment dat Huub zijn intrede deed in de villa, kon hij bij geen enkele bewoner goed doen. Met name Nathanael en Bart, die inmiddels bekend staan als de mannen die voortdurend bezig zijn snode plannen uit te broeden om de overige bewoners eruit te werken, hadden het op Huub gemunt.
Dagelijks zaten de beide zelfbenoemde toekomstige winnaars met elkaar te smoezen over de 25-jarige bewoner, en hoe ze hem zover konden krijgen er zelf uit te stappen of de groep mee te krijgen hem er unaniem uit te stemmen. Huub werd beschimpt, genegeerd, uitgedaagd en uitgelachen, maar hield zich onder deze constante druk zeer kranig.

Uiteraard heeft iedereen een grens, een moment waarop hij of zij er niet meer tegen kan, en Huubs 'boiling point' werd afgelopen weekend bereikt na weer een aanval van Nathanael, in het bijzijn van medebewoners Nena en Brian. Huub sloeg door, schold Nathanael uit, noemde zijn moeder een hoer en gaf hem een klein duwtje, dit tot zichtbaar genoegen van Nathanael die zijn opzetje zag slagen en zijn kansen hem weg te kunnen stemmen met de minuut zag stijgen.

Na zijn gespeelde schok over het 'fysiek' worden van Huub en zijn krokodillentranen over het beledigen van zijn moeder, probeerde Nathanael op alle mogelijke manieren de situatie uit te melken en zodoende Huub in een zo mogelijk nog kwader daglicht te stellen.

Maar de streamers op FOK! zijn natuurlijk niet gek.
Die zien al een kleine maand met stijgende verbazing hoe er met Huub wordt omgegaan en zijn de achterbakse streken van de andere bewoners zat. Zo zat, dat ze hebben besloten tot een BRIEFKAARTENACTIE > EEN HART ONDER HUUB'S RIEM [2]. Door massaal kaarten te sturen naar de redactie van De Gouden Kooi moet Huub (en daarmee de andere bewoners) duidelijk worden gemaakt dat hoezeer hij ook getreiterd wordt, hij kan rekenen op de steun van de kijkers en zich niet gek moet laten maken.

Hopelijk geeft hem dat een steuntje in de rug bij de dagelijkse omgang met de bewoners van de villa en houdt hij het nog lang vol in het programma dat, volgens John de Mol, beslist geen treitershow zou worden...

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het De Gouden Kooi.