Gezocht: het meest waardeloze kerstpakket

Icoon SitenewsNederlanders die een kerstpakket krijgen waar ze echt niets aan hebben, kunnen hun ongenoegen dit jaar kwijt bij een speciale digitale Kerstpakketten Klaagmuur. Met dit initiatief wil Pluimen in samenwerking met FOK! ruimte bieden aan de teleurgestelde ontvangers van kerstpakketten. De Kerstpakketten Klaagmuur is ook dť plaats om iets uit het pakket, of desnoods het hele pakket, te ruilen met andere ontvangers. Uit alle inzendingen wordt eind december het meest 'waardeloze' kerstpakket gekozen.

Binnenkort ontvangen bijna 5 miljoen Nederlanders hun jaarlijkse kerstpakket. En ťťn op de vijf Nederlanders vindt het heerlijk om te klagen over de inhoud van het kerstpakket, zo blijkt uit onderzoek. Pluimen en FOK! geven hen nu die ruimte. Werknemers krijgen de kans tot 24 december een afbeelding van hun pakket met een korte toelichting te plaatsen bij de Kerstpakketten Klaagmuur op het FOK!forum. Daarna volgt de verkiezing van het meest waardeloze kerstpakket van 2006.

"Mensen waarderen het nog steeds erg dat ze met kerst iets krijgen van hun werkgever, maar wŠt ze krijgen valt vaak niet in de smaak", aldus Joren van der Pluijm (directeur Pluimen). "Vorig jaar verdwenen er bijna 1,5 miljoen kerstpakketten geheel of gedeeltelijk in de afvalbak, of achterin de kast. Eeuwig zonde! Met de Kerstpakketten Klaagmuur en de verkiezing van het meest waardeloze kerstpakket willen we dat duidelijk maken."

FOK! introduceerde dit jaar opnieuw het jaarlijkse feestdagenforum. "Omdat ook over kerstpakketten elk jaar veel wordt gezeurd, bieden we een podium", verklaart DaniŽlle Verschaeve, PR-medewerker van het forum. "Bovendien zien we nu precies aan welke cadeautjes uit het kerstpakket Nederlanders zich het meest ergeren."