Actie FOK! voor FOK groot succes

FOK! voor FOKDe eerste resultaten van de kerstactie FOK! voor FOK zijn bekend. ElisaB, die de betalingen in kaart brengt, maakte vanmiddag bekend dat er na een halve week al meer dan 68 donaties zijn binnengekomen. Dit alles is samen goed voor 1.453,88 euro!

Het geld gaat naar stichting FOK, Fibrosekinderen Op Kamp. Deze stichting zet zich in voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij één op de 3600 baby's voorkomt. Jaarlijks worden er ongeveer 50 baby's met Cystic Fibrosis geboren. Patiënten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 30 jaar.

De stichting FOK wil voor patiëntjes internettoegang in ziekenhuizen en middelen voor contact via internet, zoals camera's en microfoons bewerkstelligen. Wil je ook je steentje bijdragen? Meedoen aan de actie kan via dit topic op het FOK!forum.