Kerstactie 'FOK! voor FOK' van start

FOK! voor FOKNet als vorig jaar (de Warme Voeten Actie) wordt er ook dit jaar weer een kerstactie op FOK! georganiseerd. De naam van de actie is deze keer 'FOK! voor FOK'. Er wordt namelijk geld ingezameld voor stichting FOK. Deze stichting zet zich in voor kinderen met taaislijmziekte.

De ziekte, Cystic Fibrosis geheten, is een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij ťťn op de 3600 baby's voorkomt. Jaarlijks worden er ongeveer 50 baby's met Cystic Fibrosis geboren. PatiŽnten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze kampen met klachten die steeds ernstiger worden en overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd. De gemiddelde levensverwachting van een Cystic Fibrosis patiŽnt bedraagt 30 jaar.

Fibrosekinderen Op Kamp, kortom stichting FOK, heeft als doelstelling activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren met Cystic Fibrosis (CF). In de afgelopen 30 jaar werden vakantiekampen georganiseerd, ook als er intensieve medische zorg nodig was. Daardoor hadden de CF-ers onderling plezier en konden ze ervaringen en verdriet delen. Tevens waren de ouders eens een week 'vrij' van de intensieve zorg.

Nieuw medisch inzicht heeft duidelijk gemaakt dat kinderen (maar ook oudere patiŽnten) in de toekomst van elkaar afgezonderd moeten worden. Dit houdt in dat kampen, maar ook andere gelegenheden waarbij veel patiŽnten bij elkaar komen, niet meer gehouden kunnen worden. Voor heel veel patiŽnten een ramp, omdat ze veel hadden aan het contact met hun lotgenoten.

Stichting FOK heeft besloten door te gaan met het organiseren van activiteiten voor CF-ers. Momenteel is men bezig met twee verschillende projecten: het verschaffen van toegang tot internet (primair in kinder- en ziekenhuizen) om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken (denk aan PC's en webcams, software en internetverbindingen) en het organiseren van uitjes voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

Doe mee!
FOK! wil de stiching hier graag bij ondersteunen en roept iedereen die wat kan en wil missen op geld over te maken. Ga naar dit topic op het forum voor meer informatie over de actie en het rekeningnummer waarnaar je jouw bijdrage kunt sturen. De actie is maandag gestart en momenteel is er al 560,88 euro binnen! Er is zelfs een user die 100km gaat lopen om geld op te halen!