FOK!schaap nummer 1 in medicijnenzoektocht

Icoon Sitenews nieuws FOK!schaap, ons eigen subteam van de Dutch Power Cows, is sinds zijn oprichting begin juli uitermate succesvol geweest. Maandag kwam daar een nieuw hoogtepunt bij, toen het team meer punten op ťťn dag wist te verzamelen dan ooit een team van Tweakers gelukt was. Er werden maar liefst 3.151.219 punten behaald, wat bijna tien keer zo veel was als de nummer twee. Het oude dagrecord was slechts 2,1 miljoen punten, wat dus ruimschoots verpulverd is.

FOK!schaap doet als onderdeel van de Dutch Power Cows mee aan het project Find-a-Drug (FAD). In dit project zoeken mensen met een gewone computer gezamenlijk naar nieuwe kandidaat-medicijnen voor bijvoorbeeld AIDS, kanker en malaria. Veelbelovende verbindingen worden vervolgens in echte non-profit laboratoria, zoals in het National Cancer Institute, onderzocht. Door de voorselectie die FAD mogelijk maakt, kan er veel efficiŽnter en sneller naar medicijnen gezocht worden.

Om het allemaal extra spannend te maken voor de deelnemers, kunnen er natuurlijk punten behaald worden. Hoe meer iemand zijn computer laat rekenen, hoe meer punten er verkregen worden. Wereldwijd doen duizenden teams en subteams mee aan deze strijd, en FOK!schaap is er daar ťťn van.

Om een extra grote indruk te maken hebben leden van FOK!schaap de afgelopen weken gewacht met insturen van de rekenresultaten - het zogenaamde flushen - zodat ze alle punten in ťťn keer konden krijgen. Maandag was het dan ook tijd voor een zogenaamde megaflush, waarbij zo veel mogelijk mensen in ťťn keer zo veel mogelijk resultaten opstuurden. Deze actie was dus een groot succes; alle dagrecords van de Tweakers werden ruimschoots verpulverd.

Hoe doe ik mee?
Als jij wilt meehelpen aan de zoektocht naar medicijnen, zonder er zelf veel van te merken, kun je de FAD Handleiding voor Dummies bekijken. In enkele minuten heb je alles geÔnstalleerd en ben je klaar om mee te doen! Mochten er toch nog vragen overblijven, dan kun je altijd terecht op het forum.