Nieuwe databaseserver in gebruik genomen

Gisteren is FOK! overgegaan op een nieuwe databaseserver. In bijna een half etmaal aan downtime zijn alle databases waar de diverse sites op draaien overgezet van grote zus Alicia naar kleine broer Dane.

Je hebt je favoriete site even moeten missen, maar dit is alweer een nieuwe stap in de richting van een FOK! dat altijd snel zal zijn en weinig tot geen downtime zal kennen. De nieuwe server is niet alleen sneller door meer geheugen, snellere processoren en snellere harde schijven, maar zal ook op termijn minder werk hoeven gaan verrichten dan Alica tot gisteren deed.

Alicia zal binnenkort uit het rack in Redbus worden gehaald en worden opgeknapt. Zo hebben we enige tijd geleden noodvervangingen moeten doen in de koeling van de server. Dit willen we nu netjes gaan oplossen, en tegelijk een paar upgrades gaan toepassen op gebied van harde schijven en wellicht de raid controller. Details daarover worden nog overwogen.

Als dat eenmaal is gedaan, gaat de server terug in het rack en zal ze wat taken van Dane gaan terugnemen. Op deze manier is FOK! niet meer afhankelijk van ťťn server voor de database, en komt niet alle database-load op de schouders van een server te liggen.

Kortom: een hoop werk, lange downtime gisteren, maar het is voor een goed doel. Bedankt voor het wachten de hele dag, en vanaf vandaag weer veel FOK!plezier!