Aankondiging downtime en servermigratie

Het is alweer een tijdje geleden dat we in de True suite van Redbus Interhouse in Amsterdam een groter rack voor onze servers in gebruik hebben genomen. Op 13 maart hebben we niet alleen dat gedaan, maar ook vijf gloednieuwe webservers geplaatst en voor een deel al in gebruik genomen.

Op die dag hadden we oorspronkelijk ook een nieuwe databaseserver willen plaatsen, maar deze was technisch nog niet gereed. Inmiddels is deze dat wel, en afgelopen weekend hebben we deze Dell PowerEdge 2850, die de naam Dane draagt, dan ook in het rack geplaatst.

Dell PowerEdges
De onderste, grijze server is Dane, onze nieuwe DB-server.


Plaatsen is een ding, de machine in gebruik nemen een tweede. Momenteel draait heel FOK! nog op databaseserver Alicia, maar daar gaan we zaterdag verandering in brengen. Dan zullen we alle data van Alicia overzetten naar Dane.

Deze handelingen gaan een paar uren in beslag nemen. Data moet, in grote lijnen, uit de ene server opgevraagd worden, overgezet naar de andere en daar weer in het juiste formaat ingelezen. Aangezien we tegen de 60 gigabyte aan data hebben, kan dat wel even duren. Reken er dus op dat FOK! aanstaande zaterdag voor het grootste deel van de dag niet te bereiken is.

Natuurlijk proberen we de downtime tot een minimum te beperken. We zullen de komende week vaststellen op welk moment we zaterdag gaan beginnen, en dit tijdstip hier vermelden.

Toevoeging vrijdag 23:29 uur
In Aankondiging downtime en servermigratie vind je meer informatie over de ingang en duur van de downtime, en hoe je tijdens de downtime op de hoogte kunt blijven.