FOK! is op zoek naar nieuwsposters!

Join the crew!Omdat we als FOK!crew blijven streven naar verbetering van ons nieuwsaanbod, zijn we weer op zoek naar nieuwe nieuwsposters. Heb jij interesse? Lees dan zeker even verder!

In ons team kunnen we mensen met allerlei interessegebieden gebruiken. Naast mensen met een algemene interesse voor het nieuws zijn we op zoek naar personen die nieuws willen gaan posten in voornamelijk specifieke categoriën, te weten: muziek, (populair) wetenschappelijk, digitaal en opmerkelijk. We willen ons nieuwsaanbod op deze manier verbreden.

Hoe ziet het werk van een nieuwsposter eruit en hoeveel tijd kost het?
Nieuwsposten is een zeer leuke vrije-tijdsbesteding, waarin je een hoop ervaring opdoet en meewerkt aan een nog beter FOK!. Wij verwachten een aantal dingen van je. Zo is het belangrijk dat je het Nederlands goed beheerst in woord en geschrift. Ben je handig in het vertalen van Engelstalige berichten, dan beschouwen we dit als een pré.

Nieuwsposten is niet één en al vrijblijvendheid. We verwachten dat je wekelijks minimaal acht berichten plaatst. Mogelijk zal dit aantal in de toekomst verhoogd worden naar twaalf. Het is verder ook de bedoeling dat je je nieuwssposts tien tot vijftien minuten in de gaten houdt en de reacties modereert.

Naast het plaatsen van nieuwsberichten en modden word je als nieuwsposter ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage (en FOK!) aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum en FOK!crew-forum regelmatig te checken. Ook zou het leuk zijn als je meewerkt aan side-projecten zoals het Jaaroverzicht of dossiers.

Het nieuwsposten kost je zeker enkele uren per week. Zomaar een kwartier achter de pc zitten, enkele malen op een dag, werkt niet. Je zult dus langere tijden achter elkaar beschikbaar moeten zijn, om het e.e.a. goed uit te kunnen voeren. Heb je die tijd op dit moment niet, dan heeft solliciteren geen zin. Schroom je in dat geval overigens niet om over een tijdje als je wel meer tijd hebt een open sollicitatie in te sturen.

Wat krijg je ervoor terug?
Als nieuwsposter werk je op vrijwillige basis mee aan de site. Aan je werkzaamheden houd je een zeker gevoel van voldoening over. FOK! heeft veel lezers en je berichten hebben dus een groot lezerspubliek. Je moet hierbij denken aan tienduizenden unieke lezers per dag, die samen dagelijks honderduizenden views genereren. Verder werk je aan de Frontpage met een leuke groep andere mensen, en ook dat is wat waard. Als je je proeftijd doorkomt krijg je ook nog een leuk @fok.nl-emailadres.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het e-mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke nieuwscategoriën jij zou willen posten en waarom en de uren van de dag en frequentie dat je denkt te kunnen nieuwsposten.

Nadat je sollicitatiemail is ontvangen, krijg je een ontvangstbevestiging met opdracht terug. Je kunt naar deze functie solliciteren t/m woensdag 12 januari om 23.59 uur. Daarna zal de FP-crew zich over de verschillende sollicitaties gaan buigen en hopen we eind januari te weten wie de nieuwe nieuwsposters zullen worden.