Algehele traagheid

Op dit moment, en eigenlijk gewoon al de hele dag, is FOK! traag. Baggertraag. Het lastige is dat het probleem niet zozeer bij ons ligt, maar bij het netwerk waarin onze servers gehost zijn. De traagheid komt door performance problemen in dit netwerk.

Zoals onze buren al wat meer technisch toelichten is er sprake van een fiber-breuk bij onze hoster TrueServer. Voor de minder technisch aangelegden: dat is een gebroken kabel, en dat betekent dat het internetverkeer er niet meer doorheen kan.

TrueServer beschikt natuurlijk over meer lijnen dan ťťn, maar door de problemen wordt het verkeer opgehouden: de datapakketjes moeten nu op elkaar wachten omdat ze over dezelfde lijnen moeten. Je leest het goed: FOK! staat in de file.

TrueServer is, zoals vanzelfsprekend, keihard bezig de problemen te verhelpen, en wij duimen om een snel verloop van het werk.

Update woensdagochtend: het zal wellicht overbodig zijn te vermelden, maar het harde werk van TrueServer heeft ervoor gezorgd dat we sinds vannacht weer prima gebruik kunnen maken van de sites in hun netwerk, waarvoor hulde!