Serveronderhoud woensdag 27 oktober

De problemen op het forum worden zo langzamerhand een beetje te gortig. Het forum is traag, de server doet lastig, klaagt, en we kunnen er niet direct de vinger op leggen wat de oorzaak is. Daarom zullen we morgenavond onderhoud gaan plegen aan de forum-webserver, Aphrodite.

De uitgestelde plaatsing van Andúril stond al voor morgen gepland, dus daarvoor begeven we ons morgen al richting de serverruimte bij Redbus Interhouse in Amsterdam. Tegelijk zullen we Aphrodite nader gaan bekijken, en waar nodig wat fysieke handelingen uitvoeren. Welke dat zullen zijn, is momenteel niet bekend.

Dit houdt logischerwijs in dat het forum morgen plat moet. Vanaf een uur of 8 's avonds, misschien wat later, zul je niet op het forum kunnen, en reken er maar op dat het een tijdje gaat duren.Boven: webserver Aphrodite. Onder: databaseserver Alicia.


Tijdens het onderhoud zijn we natuurlijk druk bezig, maar als we je op de hoogte kunnen houden van de status, dan zullen we dat via de Frontpage of de Development Blog doen.

PS: de mogelijkheid bestaat dat we ook met de databaseserver aan de slag gaan. Of dat inderdaad het geval is, kan pas ter plekke worden bepaald, maar indien dat het geval is, zal heel FOK!, op de Development Blog na, offline zijn.

Update
Okee, we zijn begonnen. Iets later dan normaal, maar Aphrodite wordt op dit moment uitgezet. Ladies and gentlemen, start your timers.

Alicia gaat nu uit. Dat is de database, dus als je dit nu nog leest heb je geluk.

02:01
And back! Althans, de FP. Het forum was er al een tijdje, en je hebt sporadisch ook de andere sites kunnen zien verschijnven. Lees een (nu nog incompleet, maar hey, we waren bezig ja) verslag hier.