TrueServer B.V. hoofdsponsor FOK.nlFOK.nl is met bijna 100.000 geregistreerde bezoekers en ruim 1,4 miljoen bekeken pagina’s per dag één van de allergrootste content-sites van Nederland. Om de bereikbaarheid te waarborgen hebben we een goede hostingprovider nodig en in TrueServer hebben we dan ook een geschikte sponsor gevonden. TrueServer, die ook verantwoordelijk is voor de sponsoring van onder meer onze grote broer Tweakers.net waarbij wij ruim vier jaar in het rek hebben gehangen, biedt ons een enorme hoeveelheid bandbreedte, een eigen 22U serverrack en 24/7 toegang tot de Redbus serverruimte.

Sinds maandag 5 juli 2004 staan de FOK! servers in ons eigen halve rack in de ruim 200m2 metende TrueServer suite bij Redbus Interhouse in Amsterdam. Alle faciliteiten zijn gericht op veiligheid, kwaliteit, stabiliteit en bereikbaarheid.
Zo bestaat de core uit twee Extreme Networks Blackdiamond 6808 core-switches welke beiden redundant verbonden zijn met de core-routers in de carrier ruimte te Redbus en TeleCity. De core-switches nemen elkaars taken direct over bij storing of onderhoud, zodat eventuele downtijd beperkt zal blijven tot enkele milliseconden.

Alle racks, dus ook die van FOK.nl, zijn voorzien van een redundante powerfeed en een redundante netwerk uplink naar het TrueServer netwerk.
TrueServer is verbonden met o.a. de netwerken van NTT/Verio, Level (3), FLAG Telecom, AboveNet en TeleGlobe. Verder is TrueServer zelf aanwezig op diverse Internet Exchanges, namelijk te Londen (LiPEX), Frankfurt (DE-CIX), Parijs (FreeIX), Brussel (BNIX) en natuurlijk in Amsterdam (AMS-IX). De meeste bezoekers van FOK! zullen via de AMS-IX gaan.

De racks zijn voorzien van een eigen cijferslotcombinatie welke te overriden is met een masterkey. De ruimte zelf is voorzien van nauwkeurig instelbare, omlaagblazende airconditioning units die de ruimte continu op dezelfde temperatuur en luchtvochtigheidsgraad houdt, zijn er 2 onafhankelijke AC-gekoelde watersystemen en zijn er 2 afzonderlijke stroomvoorzieningsbronnen met een dieselaangedreven back-upgenerator.
Op het gebied van brandbeveiliging zijn er ondermeer een Aspiration rookmeldingssysteem (ASD) en Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) geïnstalleerd, welke er met het MIST brandblussysteem voor zorgen dat een eventuele brand snel en efficiënt wordt aangepakt.

Het complete pand wordt bewaakt met een CCTV-systeem voor alle in- en uitgangen en belangrijke ruimtes, 24 uurs (infrarood) videobewaking, alarm rondom het volledige gebouw en visuele verificatie van alle personen die de datavloer betreden.

Kortom, TrueServer waarborgt de toekomst van FOK! op alle fronten, en we verwelkomen TrueServer dan ook met gepaste trots als hoofdsponsor van FOK!

Voor meer informatie over Trueserver BV, zie http://www.trueserver.nl.