Interview: Stel vragen aan DJ The Darkraver!

In navolging van Ferry Corsten gaan we de komende weken wat bekende (en minder bekende) DJ's aan de tand voelen. Zo kan je onder andere verwachten: DJ Jean, Marco V en The Darkraver. Deze week is de laatstgenoemde aan de beurt:

The Darkraver
De uitvinder van het woord Hakkuh!

The Darkraver (echte naam: Steve Sweet) is geboren op 12 september 1967 in Den Haag. Hij is begonnen als een swingbeat DJ in Scheveningen, en werd daarna een stripper. Toen hij als stripper werkzaam was in de beroemde Rotterdamse club Parkzicht ontdekte hij de house. Dat was in 1991 en snel daarna werd hij een van de populairste hardcore/ oldschool DJ's. Samen met DJ Gizmo vertegenwoordigde hij de Haagse hardcore scene en natuurlijk het Haagse Rave the City . Iedereen kent hem van zijn rare pakken, kapsels, grappen en als Mr. Baco. Hij was een van de oprichters van de Newschool rond 1997, een langzamere vorm van hardcore. Enkele hits die hij in die tijd samen met DJ Vince geproduceerd heeft zijn: Intelligent Hardcore en Thunderground, deze zijn inmiddels uitgegroeid tot echte klassiekers. Tegenwoordig draait hij behalve hardcore en oldschool ook hardstyle en hardhouse (soms onder de naam "DJ Steve Sweet") en zijn populariteit wordt alleen maar groter, dit kan je wel merken door de evenementen waar hij het afgelopen jaar gestaan heeft als Defqon.1 en Sensation Black.



Tegenwoordig moet je als professioneel DJ niet alleen strak kunnen mixen, de juiste platenkeuze hanteren, risico's durven nemen.... Boven alles, je moet kunnen entertainen! Wij presenteren aan u: Steve Sweet alias The Darkraver! De enige in zijn soort, "there is no other", om even in termen van de hardcore-scene te spreken. Daar waar het allemaal begon. Bijna 15 jaar geleden kende Steve al succes als full-time DJ en producer. En dat is nu net wat hem onderscheidt van de helden uit zijn tijd; 15 jaar aan de top blijven is een prestatie op zich! Afgelopen jaar was er voor The Darkraver weer 1 met vele hoogtepunten. Zo stond hij als één van de hoofd-acts geprogrammeerd op het uitverkochte Defqon 1 op het Almeerderstrand en op 12 juli testte hij nog even de fundering van de Amsterdam Arena tijdens zijn surprise-act op Sensation Black. Om Steve dan ook op de juiste manier aan u te presenteren hebben we aan 1 schijfje muziek nooit genoeg. Voor deze editie van ID&T Presents is er dan ook bewust gekozen voor een CD + DVD met beelden van deze top-entertainer achter de draaitafels en tevens nooit eerder vertoonde beelden van zijn succesvolle optreden op Sensation Black!! ID&T Presents The Darkraver...

Heb jij een vraag voor The Darkraver, stel hem in het muziekforum of mail deze naar angel@fok.nl De leukste, mafste, origineelste vragen zullen aan The Darkraver worden gesteld.