Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Pheno

We hebben er weer een, een HD-remaster. Maar dit keer zijn ze in ieder geval origineel met de naam. De “H” en “D” zijn namelijk wat verstopt in Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed.

De originele Akiba's Trip is alleen in Japan uitgekomen, en wel op de PlayStation Portable in 2011. Wij Westerlingen kregen de opvolger, Akiba's Trip: Undead & Undressed. Deze was alleen voor de weebs onder ons bedoeld en dan had het nog niet veel om het lijf. Toch denkt Marvelous dat we zitten te wachten op deze remaster van het eerste deel. Nou vooruit, perverse pet maar weer op en andere mensen in de straten van Akihabara naakt zien te krijgen.

Akiba's Trip - Battle (Foto: Marvelous)

In Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed ben je in de bekende weeb-spot Akihabara. Daar word je aangevallen en lig je in kritieke toestand op straat. Je wordt gered door een meisje dat je haar bloed laat drinken. Voor je het beseft ben je een vampier en krijg je de keus om je aan te sluiten bij 'Akiba Freedom Fighters'. Deze organisatie is op jacht naar de geheime vampiersekte Shadow Soul. En hoe dood je vampiers? Door ze te ontdoen van al hun beschermende kleding met allerlei striptechnieken en zo aan daglicht bloot te stellen. Briljant!

Van origine is Akiba’s Trip een PSP-game. Dat had al niet veel budget, dus mijn verwachtingen van HD waren al niet erg hoog. En dat klopt. Ik heb de game gespeeld op Nintendo Switch, maar ook de PlayStation 4- en pc-versie zijn niet echt mooi. De objecten en personen in de game zijn hoekig, hebben wazige textures en alles wat zich door de straten beweegt verdwijnt plots in de achtergrond. Natuurlijk, het ziet er beter uit dan het origineel, maar een wonder moet je niet verwachten. Akiba's Trip: Undead & Undressed ziet er beter uit, en dat was al niet heel veel soeps.

Akiba's Trip - Exploration (Foto: Marvelous)

Als de graphics al niet veel extra aandacht hebben gekregen dan weet je eigenlijk al dat de rest van Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed ook niet veel updates heeft gekregen. De combat is net zo onhandig als in Akiba's Trip: Undead & Undressed. Het idee is dat je de kleding van de vijand moet beschadigen voordat je het eraf kunt trekken Er is meestal een pet, iets van een shirt en een broek of rok, elk moet je apart slopen. Om dat te doen heb je drie aanvallen om hoog, midden en laag te slaan. Je kunt alleen geen combo’s maken, dus je moet maar buttonbashen totdat er iets stuk is. In het ergste geval je Joy-con.

Dus het is nogal saai, maar het grootste probleem is het locken, of beter gezegd het gebrek eraan. Je kunt niet een lock zetten op een vijand, waardoor je vrij geregeld per ongeluk een onschuldige omstander slaat. Je moet dus van tevoren echt inschatten waar het rustiger is, want voor je het weet vecht je tegen drie mensen terwijl je er maar één een vampier is. Als je tegen een groep vampiers moet vechten wordt het helemaal een chaos zonder duidelijk een lock te kunnen zetten.

Het strippen zelf dan: natuurlijk zie je niets ernstigs. Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed is een komisch bedoelde game, al gaan de missies soms iets te ver voor mijn gevoel. Maar meestal blijft het bij het strippen van de standaardtypes wel tegen cosplayers, dienstmeisjes, vossenmeisjes en natuurlijk kattenmeisjes. Het thema is strippen, dus ja, als je niet wil dat mensen je raar aankijken als je dit gamet: doe de gordijnen maar dicht. En als je het sowieso raar vindt: laat lekker links liggen, want grafisch en ook gameplaywise is er veel beter. Als je in Tokio wil rondlopen kun je ook Yakuza of Persona 5 pakken, games die een stuk beter zijn in verhaal en gameplay. Maar wil je eens strippen, dan kun je beter de opvolger pakken, die is vooral gevarieerder in de ‘aanvallen’. Deze HD-remaster laat zien dat sommige games beter geschiedenis kunnen blijven.

Gespeeld op Nintendo Switch, ook verkrijgbaar voor PlayStation 4 en pc.