Danny Reviewt: Bad Samaritan

Danny

Valetparkeerder Sean Falco houdt er samen met een vriend een bijbaantje op na. Bij het parkeren van de auto van klanten van het restaurant waar hij voor werkt rijdt hij naar het huis van de eigenaar en breekt in. En dat lijkt helemaal goed te gaan tot hij op een avond de verkeerde berooft. Tijdens de inbraak ontdekt hij namelijk een duidelijk mishandeld, vastgeketend meisje. Dat is de opzet van de beklemmende thriller Bad Samaritan van regisseur Dean Devlin (Geostorm).

Bad Samaritan

Sean, vertolkt door Robert Sheehan die je wellicht nog kent uit de eerste seizoenen van de Britse serie Misfits, krijgt na de inbraak te maken met de eigenaar van het huis, Cale Erendreich, die zint op wraak en niet op vriendelijke wijze. Erendreich is namelijk nogal gesteld op zijn privacy en laat daarnaast dolgraag zien wie de baas is.

De rol van de volslagen psychopatische en steenrijke Erendreich wordt vertolkt door David Tennant, bekend van onder meer zijn rollen als de tiende Doctor in Doctor Who en Bad Guy Kilgrave in Jessica Jones. In die laatste liet Tennant al zien dat hij het in zich heeft een uitstekende bad guy neer te zetten. Ook in deze film is hij heerlijk angstaanjagend, zij het minder indrukwekkend dan zijn rol in de voornoemde Marvel serie.

Sheehan speelt zijn rol eveneens fantastisch. De wanhoop, spijt en morele dilemma's lees je elk moment van zijn gezicht en uit zijn hele houding. 

Bad samaritan

Bad Samaritan is beslist geen meesterwerkje, zoals veel comments op social media doen geloven. De vreemde manier van handelen van de politie doet geforceerd en overbodig aan, sommige gebeurtenissen lijken totaal overbodig voor de voortgang van het verhaal en de personages worden, hoewel ze wel voorzien zijn van een backstory, maar amper ècht uitgediept. En dat is jammer, want nu is Bad Samaritan een prima idee, met een goede uitwerking, waar je had gehoopt dat die uitstekend zou zijn.

Voor de liefhebber valt er nog wel wat te genieten hoor, daar niet van. De hoofdpersonen spelen hun rollen vol overgave en bijzonder overtuigend. Bad Samaritan ontstijgt het niveau van de gemiddelde thriller wel degelijk, maar verwacht geen film van het kaliber Se7en of Get Out. Daarvoor schiet hij net tekort.

TL;DR

Leuke film met enkele spannende scenes waarin een sterk idee goed, maar niet uitstekend, is uitgewerkt. Wil je een cijfer? Dan geef ik 'm een 7,5.