Injustice 2: Legendary Edition

Pheno

Vorig jaar had ik de eer om Injustice 2 te reviewen. De game scoorde niet alleen goed bij mij, maar ook bij vele andere reviewers. Een van mijn genoemde nadelen waren de vele DLC die al aangekondigd waren voordat de game al goed en wel uit was. Het was er dus ook op wachten: wanneer komt er een volledige versie met alle DLC-personages erbij gebundeld? Die is er nu, een kleine tien maanden later, in de vorm van de Legendary Edition van Injustice 2.

Eerst maar eens een kleine samenvatting van Injustice 2. Supergirl ontsnapt net zoals Superman wanneer planeet Krypton door Braniac vernietigd wordt. Ze komt alleen wat later aan op aarde, om precies te zijn na de gebeurtenissen van de eerste Injustice: Gods Among Us. Superman is dus opgesloten door Batman en co en heftig verzwakt door kryptonite. Klop klop, wie is daar? Braniac. En hij wil ook onze planeet verwoesten. Alle hens aan dek dus, want vele DC-helden zullen het moeten opnemen tegen schurken die een plekje in de crew van Braniac zijn beloofd door de slimme schurk.

Injustice 2 - Harley Quinn (Foto: Warner Bros Interactive)

Veel vechtspellen hebben nog wel een singleplayer door een verhaalmodus te spelen. Vaak is het daarna het internet op, in elkaar geslagen worden door mensen die er veel beter en sneller in zijn en niet te vergeten meer tijd hebben om zich in alle personages met hun sterke en zwakke punten te verdiepen. De reden dat veel vechtspellen in een la belanden bij de mensen die het af en toe leuk vinden een potje te spelen. Injustice 2 heeft echter genoeg content om je nog veel langer in singleplayer bezig te houden. Je kunt je namelijk uren, dagen en weken bezig houden met het Multiverse. Hierin worden complete 'wat als'-verhalen vertelt. Zo is het al voorgekomen dat Cheetah veel sterker is dan Wonder Woman. Zij is dan de eindbaas en een stuk lastiger te verslaan. Zo zijn er tig settings zoals het scherm dat af en toe het licht dimt, of verborgen vallen die in de arena te vinden/voelen zijn. Er zijn er na release steeds meer Multiverses bijgekomen.

Een andere nieuwe feature van Injustice 2 zijn de kostuums. Er zijn vechtspellen die ze puur voor de kosmetische pluspunten inzetten, denk aan de vele kostuums voor de meiden van Dead or Alive, waar je meer dan duizend euro uit kunt gaan uitgeven als je zou willen. Injustice 2 gebruikt de kostuums om de stats van je personage te verbeteren. Je krijgt dus pakjes uit lootboxes die je ingame kunt verdienen. Deze bevatten random items, bijvoorbeeld handschoenen die je wat meer levenspunten geven. Vooral online zou dit betekenen dat je meteen in het nadeel bent als je nu zou beginnen. Daarom kun je in online gevechten aangeven of je wil dat de kostuums meetellen of juist niet. Daar moet je tegenstander dan ook mee eens zijn. In gevechten die meetellen voor de ranking tellen de kostuums sowieso niet mee.

Goed, dit was er allemaal al in de standaard editie van het spel, wat zit er in de Legendary Edition van Injustice 2? DLC. Er zijn tien extra personages, waar er zes uit het DC-universum komen. Darkseid was een preorder bonus, maar Red Hood, Starfire, Black Manta, The Atom en Enchantress zijn pas later uitgebracht. De vechtstijlen die deze personages brengen zijn weer anders dan de al bestaande vechtersbazen. Zeker The Atom is fantastisch om bezig te zien. Mortal Kombat is aanwezig in de vorm van Sub-Zero en Raiden. Die kennen we al uit Mortal Kombat, inclusief vechtstijlen. Maar de show wordt gestolen door Hellboy en de Teenage Mutant Ninja Turtles. Hellboy omdat hij bad-ass is en the schildpadden omdat ze elk weer anders vechten en natuurlijk hun kenmerkende wapens hebben. Daarnaast zijn er vijf Premiere-skins uit de Injustice 2 Ultimate Edition beschikbaar, namelijk Power Girl, John Stewart Green Lantern, Reverse-Flash, Grid en Black Lightning. Elk personage krijgt hierdoor nieuwe looks, stemmen en dialogen.

Nu de Legendary Edition is uitgekomen heeft Netherrealm Studios nog een update voor iedereen, dus ook voor de standaard versie gemaakt. Er is nu een Learn Hub, een uitgebreidere tutorial van het spel. Altijd handig om meer te weten en te leren van je favoriete personages. Het is dan ook zeker handig voor nieuwe spelers. Er zijn nieuwe Gear items toegevoegd voor alle personages zodat er meer stats en andere effecten op je kostuums te winnen zijn. De levelcap van alle personages is verhoogd tot 30 en als je eenmaal tot level 30 bent gekomen krijg je nog een nieuwe Augment Slot om nog wat extra power in je personage te stoppen.

De vraag is, was deze complete versie van Injustice 2 het wachten waard? De 'oude' Ultimate Edition is nu 59 euro en is her en der nog verkrijgbaar. Dan heb je recht op de DLC-personages en drie Premiere-skins en twee aparte shaders. De Legendary Edition kost een 52 euro en dan heb je ook alle DLC dat er is uitgekomen. Dus prijstechnisch gezien is het handiger. Voor de rest biedt het al bestaande spelers niets nieuws wat niet te koop is met de seizoenspas. Dus deze editie is vooral voor de mensen die vorig jaar in de wachtstand hebben gestaan, maar voor bestaande spelers die de seizoenspas hebben of nu gaan kopen biedt het compleet niets nieuws. Voor die nieuwkomers: Injustice 2 is nu net wat completer geworden, dus mocht je een jaar geleden hebben getwijfeld door al die vooraf bekende DLC: ik zeg doen.