CD: Bombus - Repeat Until Death

dekatophetspek

Zo'n drie jaar na hun indrukwekkende tweede album The Poet and the Parrot ligt er eindelijk weer een nieuwe plaat van de Zweedse heavy metal band Bombus bij de betere platenwinkels in de schappen. Bombus is een viermansband uit Gothenburg, die in 2008 werd opgericht door het zang- en gitaristenduo Feffe Berglund en Matte Säker, die samen met oudgediende drummer Peter Asp en nieuwkomende bassist Ola Henriksson wederom een fijn stuk authentiek klinkende hard rock en heavy metal afleveren met hun nieuwe langspeler Repeat Until Death.

Bombus - Repeat Until Death

You break the evolution.
Faceless you walk the earth.
You shape the revolution.
Shake them for what they're worth.
(Uit: 'Shake Them for What They're Worth')

Voor de opname van Repeat until Death doken de mannen de Welfare Sounds Studios in Gothenburg in, waar ze ook hun vorige plaat al opnamen en waar ook bands als Bombs Of Hades, For Pete's Sake en Agrimonia eerder al neerstreken, om aldaar een negental brute composities op de gevoelige band vast te leggen, met hun vaste producer Daniel Johansson achter de welbekende knoppen en schuiven. Het resulteerde in een uitermate bombastisch beukend album waarop we een fijne dosis ouderwetse progressieve hard rock voorgeschoteld krijgen.

The more you feel it fade away.
The more I see it.
And I know you feel it anyway.
Yeah I Know.
(uit: 'Rust')

Met Repeat until Death heeft Bombus wederom een pareltje afgeleverd dat slechts één minpuntje kent en dat is de lengte van het album. Met een speelduur van slechts 34 minuten kunnen we eigenlijk beter van een mini-album spreken in plaats van een volledig album. Gelukkig heeft een cdspeler een repeatfunctie en denken we, zoals de Amerikanen ook wel zeggen: "If it's nice, play it twice". Ben je wel een liefhebber van pompeuze stadionrock dan kunnen we je zeker aanraden om eens een bezoekje te brengen bij een lokale platenboer om deze fijne schijf eens te gaan beluisteren. Pure hard rock zoals het hoort te klinken!