Blu-ray: The Intern

Dwayne (D-wayne93)

The Intern is geregisseerd door Nancy Meyers, met in de hoofdrollen Robert De Niro en Anne Hathaway. Bijrollen zijn er voor Rene Russo, Adam DeVine, Anders Holm en Andrew Rannels. In deze feelgoodkomediefilm speelt De Niro de 70-jarige weduwnaar Ben Whitaker uit Brooklyn, die zijn pensioen maar saai vindt. Hij besluit te solliciteren op een vacature voor oudere stagiairs bij een jong, snelgroeiend internetbedrijf dat hippe kleding verkoopt. Jules Ostin, gespeeld door Anne Hathaway, heeft dit bedrijf opgericht en runt de tent als CEO. Ben wordt aangenomen en bouwt al snel een hechte band op met Jules, ondanks hun verschil in leeftijd en persoonlijke waarden.

The Intern is een hartverwarmende en vooral fijne komediefilm en dat komt door de goedgeschreven personages en de daarbij behorende acteerprestaties van de acteurs. De Niro en Hathaway stelen natuurlijk de show als twee personages die flink contrasteren met elkaar, maar ondanks dit contrast, blijken zij elkaar op verschillende vlakken aan te vullen. De Niro’s Ben weet zich zonder problemen aan te passen op de werkvloer door zijn positieve houding en met zijn ervaring en harde werkersmentaliteit verovert hij de harten van alle jonge zielen binnen het bedrijf. Het personage Jules Ostin is in eerste instantie sceptisch over het hele senior intern program, maar naarmate het verhaal vordert en zij ziet wat voor positieve invloed Ben heeft op de werksfeer, slaat ze al gauw om.

The Intern De Niro & Hathaway
Een generatiekloof hoeft niet altijd een probleem te zijn...

The Intern gaat, behalve over een vriendschap tussen een ouder persoon en een jonger persoon, over de verschillen tussen jonge en oude mensen en hun normen en waarden. De Niro’s personage komt in een positie die normaal gesproken door jonge mensen wordt bezet en dat zorgt voor interessante situaties. Wat ook als een pluspunt gezien kan worden is dat deze komedie niet afgedaan kan worden als de alledaagse romantische komedie. The Intern is een volwassen film met een duidelijke boodschap en is geen samenhang van clichés en afgezaagde romantische scènes.

Echt diepe minpunten heeft The Intern niet, maar er zijn momentjes waarop de film wat verplichte nummertjes lijkt af te werken. De personages zijn net iets te vaak interessant doordat zij in een bepaalde situatie geplaatst worden, terwijl zij ongetwijfeld op zichzelf al interessante personages zouden kunnen zijn en dat is jammer.

The Intern Robert de Niro
Robert de Niro als Ben

Ondanks wat hele kleine smetjes is The Intern een heel aangename, prettige film. Is het een cinematografisch meesterwerk? Nee. Maar binnen het genre waar de film tot behoort, is The Intern bovengemiddeld goed en zeker een aanrader!