Forever - The Complete Series

dekatophetspek

Dr. Henry Morgan (Ioan Gruffudd) is een lijkschouwer die op onnavolgbare wijze de meest uiteenlopende en vreemde moordzaken weet op te lossen voor de politie van de stad New York. Dat Morgan daarbij enorm succesvol is, is op zich ook niet zo ontzettend vreemd. De man heeft al meer dan 200 jaar een geheim te verbergen. Morgan heeft namelijk de opmerkelijke gewoonte om elke keer als hij dood gaat te verdwijnen, om vervolgens in de buurt weer levend en spiernaakt op te duiken. Een gewoonte die Morgan ook regelmatig in ongemakkelijke situaties brengt, omdat hij zijn onsterfelijkheid voor de buitenwereld verborgen probeert te houden.

Forever - The Complete Series
Forever - The Complete Series

Met zijn scherpe observaties weet Morgan veel indruk te wekken bij de New Yorkse detective Jo Martinez (Alana de la Garza), met wie hij in elke aflevering een nieuwe moordzaak voor de kiezen krijgt. Met zijn eeuwenlange levenservaring heeft Morgan echter veel oog voor details en weet soms al moorden op te lossen voordat deze zijn gepleegd. Voor Morgan is zijn onsterfelijkheid evenwel een vloek en hij doet dan ook zijn uiterste best om een oplossing te vinden voor het mysterie. De enige persoon die kennis heeft van Morgan's geheim is zijn geadopteerde zoon Abraham Morgan (Judd Hirsch). Dan wordt Morgan op zekere dag opgebeld door een mysterieuze vreemdeling die zichzelf voorstelt als Adam en die beweert dat hij al 2000 jaar oud is. Het is het begin van een dodelijk kat-en-muisspel.

Ioan Gruffudd
Ioan Gruffudd

Forever is een serie die in 2014 en 2015 te zien was op de Amerikaanse tv-zender ABC. Slechts enkele dagen nadat het eerste seizoen was afgelopen kwam de tv-zender echter al met het treurige nieuws dat de serie geen vervolg zou krijgen. Dat is verdomd jammer aangezien Forever een uitermate leuke serie was waarin we een geslaagde combinatie van actie, crime, fantasy en heerlijke zwartgallige humor konden aanschouwen. Fans van de serie deden nog een poging om met een petitie de tv-zender op andere gedachten te brengen, maar het mocht niet baten.

Forever werd bedacht door de Amerikaan Tim Miller, die de liefhebbers ook kennen van series als Chuck, het eveneens veel te vroeg afgekapte 666 Park Avenue en The 100. Ioan Gruffudd, die we eerder al zagen schitteren als Reed Richards in Fantastic Four (2005) en 4: Rise of the Silver Surfer (2007) en als Tony Blair in de film W. (2008), is heerlijk op dreef als de eigenzinnige patholoog Henry Morgan, die zo ongeveer iedereen op de spreekwoordelijke kast weet te jagen met zijn scherpe observatievermogen. In de 22 episodes die in deze dvd-set te zien zijn lost hij dan ook menig zaak op onnavolgbare wijze op. Daarnaast krijgen we in elk aflevering ook een flashback te zien waarin we langzaam een beeld krijgen van de voor- en nadelen van een eeuwig leven. Vanaf het moment dat Morgan in 1814 voor het eerst stierf heeft hij de dood op ontelbaar veel manieren in de ogen gekeken om vervolgens in een nabijgelegen rivier letterlijk weer op te duiken.

Alana de la Garza en Ioan Gruffudd
Alana de la Garza en Ioan Gruffudd

Ook Alana de la Garza, die de liefhebbers ook kennen van haar rollen in CSI: Miami, Law and Order en Scorpion, heeft in Forever een rol die op haar lijf geschreven is. De actrice zal later dit jaar ook te zien zijn in het tweede seizoen van de serie Criminal Minds: Beyond Borders. De acteur die echt de show steelt in Forever is toch wel de veteraan Judd Hirsch, bekend van onder meer Taxi, Independence Day en Numb3rs. Hirsch speelt Abe, een oude Joodse antiquair die als vondeling door zijn latere pleegvader Henry uit een concentratiekamp werd gehaald en geadopteerd. De oude Abe woont nog steeds samen met zijn immer jonge vader en dat levert nogal eens wonderlijke situaties op, waarbij de mannen elkaar om de oren slaan met de meest spitsvondige opmerkingen en grappen.

Judd Hirsch
Judd Hirsch

De dvd-set Forever - The Complete Series bestaat uit 5 dvd's met in totaal 22 afleveringen van elk zo'n 40 minuten. Daarnaast kent de serie een paar afleveringen, waarbij wat ongebruikte fragmenten kunnen worden bekeken. Liefhebbers van series als Sherlock Holmes, Highlander en New Amsterdam zullen Forever ook zeker weten te waarderen.