CD: Terror - The 25th Hour

dekatophetspek

Terror is een band die bij de liefhebbers van de betere hardcore punk al lang geen onbekende meer is. De vijfmansband uit Los Angeles maakt van die ouderwetse hardcore zoals we die halverwege de jaren tachtig al veelal uit de New Yorkse scene hoorden komen. Terror draait al zo'n 13 jaar mee in de scene en is met The 25th Hour alweer aan haar zesde studioalbum toegekomen.

Terror - The 25th Hour

Voor de opnames van The 25th Hour doken de mannen van Terror samen met Paul Miner de BuzzBomb Sound Labs Studios in aldaar een aantal oldschool hardcore tracks op te nemen. Deze opnames werden daarna afgemixt door Tom Soares, die we ook kennen van zijn uitstekende werk voor onder meer Sick Of It All, Agnostic Front, Shelter en Cro-Mags. Een man die weet hoe een brute bak hardcore moet klinken en het resulteerde dan ook in een album waarbij je woede en agressie bijna uit de speakers voelt spatten.

There’s war inside my head.
There’s war out on these streets.
There’s war between wrong and right.
Now there’s war between you and me.
(uit: 'Mind At War')

Terror
Terror

Met The 25th Hour wilden de mannen van Terror terug naar de oorsprong van de hardcore punk en daar zijn ze zeer goed in geslaagd. Het album levert muzikaal gezien maar weinig nieuws onder de zon maar dat zal de fans van de band dan ook maar weinig boeien. Terror maakt namelijk muziek die ze zelf fijn vinden en de fans van de voorgaande platen van de band zullen deze fraaie schijf dan ook zeker niet in de collectie willen laten ontbreken. Een fijn melomaan stuk terreur met een hoog meedrulgehalte!

When the pressure drops.
And the stakes are high.
A minute to prey.
A second to die.
The Twenty Fifth Hour strikes.
(uit: 'The 25th Hour')