CD: Devil City Angels - Devil City Angels

dekatophetspek

Devil City Angels is een supergroep bestaande uit een viertal muzikanten die we bepaald geen nieuwkomers kunnen noemen. De band werd in 2014 opgericht door gitarist Tracii Guns (L.A. Guns) en drummer Rikki Rockett (Poison). De band, die vorig jaar werd opgericht voor een optreden bij een Keith Moon and John Entwistle tribute show, bestaat naast Guns en Rocket uit zanger en ritmegitarist Brandon Gibbs (Cheap Thrill), bassist Eric Brittingham (Cinderella). Nadat eerder al een drietal singles verschenen is nu het eerste album een feit.

Devil City Angels - Devil City Angels

Met hun titelloze debuutalbum levert Devil City Angels een fijn stuk hoogstaande hardrock die duidelijk is geinspireerd door de heavy metal en hardrock van de jaren zeventig en tachtig. De ouwe rockers hebben duidelijk met veel plezier in de studio gestaan wat resulteerde in een behoorlijk gevarieerd album zonder fratsen. Bassist Eric Brittingham heeft trouwens na de opnames van de plaat de band alweer verlaten en heeft zijn plek afgestaan aan de veteraan snarenplukker Rudy Sarzo (bekend van onder meer Ozzy Osbourne, Quiet Riot, Whitesnake, Dio, Queensryche).

Devil City Angels
Devil City Angels

Met Devil City Angels heeft de gelijknamige band een prima album geleverd dat van begin tot einde weet te boeien en nergens echt de aandrang geeft om door te willen zappen naar het volgende nummer, al is 'All I Need', dat eerder als de eerste single van de groep werd uitgebracht, wel een erg glad liedje geworden dat een beetje klinkt als een stuk achtergrondmuziek voor een foute reclamespot. Het leeuwendeel van de plaat bestaat echter uit van die verdomd catchy liedjes die meteen in je hoofd blijven hangen. Ben je wel een liefhebber van de hierboven genoemde bands en heb je geen bezwaar tegen een stuk pompeuze stadionrock, dan kunnen we je zeker aanraden om deze plaat eens te gaan beluisteren.