CD: Wolf Alice - My Love Is Cool

dekatophetspek

Nadat eerder al een tweetal fraaie EP's en een stel singles verschenen ligt nu het langverwachte eerste album van de Britse band Wolf Alice bij de betere platenwinkels in de schappen. Met My Love Is Cool heeft het viertal uit Londen een veelzijdig stuk indie-rock afgeleverd waarmee we de band zeker tot de toonzetters van 2015 binnen het genre mogen rekenen.

Wolf Alice - My Love Is Cool
Wolf Alice - My Love Is Cool

Muzikaal gezien zit de band rondom zangeres Ellie Rowsell zo ongeveer in dezelfde hoek als bands zoals The Breeders, Garbage en The Pixies. Wat Wolf Alice evenwel een bijzondere band maakt is het veelzijdige geluid van de band. Het kwartet weet verdomde goed hoe ze een radiogevoelig liedje moeten componeren, maar schromen ook niet om flink te experimenteren. Zo horen we ook de nodige invloeden uit de new wave van de tachtiger jaren en de grunge uit de negentiger jaren in de muziek van Wolf Alice voorbijkomen.

In hun thuisland werd My Love Is Cool van Wolf Alice door het toonaangevende muziekblad New Musical Express al uitgeroepen tot het meest indrukwekkende debuutalbum van dit decennium. Zo ver zouden wij niet willen gaan maar My Love Is Cool is wel een soort van groeidiamantje die bij elke luisterbeurt weer iets nieuws van haar schoonheid prijs geeft. Ben je dus wel een liefhebber van catchy alternatieve indierock en heb je ook platen in je collectie van artiesten zoals The xx, Yeah Yeah Yeahs en Primal Scream, dan kunnen we je zeker aanraden om dit verrassende debuutalbum van Wolf Alice eens te gaan beluisteren.