CD: Meneer Van Dalen - Plastic Rozen

dekatophetspek

De afgelopen maand verscheen Plastic Rozen, de nieuwe EP van de band Meneer Van Dalen. De Rotterdamse band werd in 2011 opgericht en heeft sindsdien vooral naam gemaakt met optredens op menig festival en poppodium. De band, bestaande uit Sophie Reekers (zang en gitaar), Silvan van der Zwaag (gitaar), Max Abel (gitaar, bas, toetsen en productie) en Willem Schonenberg (drums en percussie), maakt eigenzinnige Nederlandstalige popliedjes met een geheimzinnig duister randje, die we muzikaal gezien in dezelfde hoek zouden kunnen plaatsen als de composities van artiesten zoals Spinvis, Roosbeef en Eefje de Visser.

Meneer van Dalen - Plastic Rozen

Voor de opnames van de Plastic Rozen-EP ging de band naar Studio Joneski, bekend van onder meer The Kyteman Orchestra, Unterwelten en Jack Parrow, waar met studioeigenaar Sam Jones achter de welbekende knoppen en schuiven een viertal fraaie liedjes op de gevoelige band werden vastgelegd. De EP opent met de titelsong waar we een door zangeres Sophie Reekers geschreven tekst voorbij horen komen die we alleen maar als zuivere poëzie kunnen omschrijven. Een fijn stukje nederpop van de hoogste plank.

Dat geldt ook zeker voor 'Moskou', een heerlijk uptempo liedje met een stevige dosis funk. Het zal niet echt verrassend zijn dat 'Kat In Huis' een favoriet liedje is van uw recensent. Het liedje heeft een heerlijk cinysche tekst, waarbij we zelfs een beetje aan Cornelis Vreeswijk moeten denken, al is het hier dan wel in een popjasje gegoten. Met 'Engeland' komt vervolgens een knallend einde aan de EP, waarbij we een compleet popkoor mee kunnen horen zingen.

In de omgeving van Rotterdam is de band Meneer Van Dalen al tijden geen onbekende meer. Met Plastic Rozen heeft het vijftal een fijn schijfje uitgebracht waarmee op zijn minst de rest van het land veroverd moet kunnen worden. Ben je dus wel een liefhebber van eigenwijze Nederlandstalige popmuziek, zoals die van de hierboven genoemde artiesten, dan kunnen we je zeker aanraden om deze EP eens te gaan beluisteren. Gaan wij ondertussen stiekem hopen dat er eens een volledig album van deze getalenteerde groep gaat verschijnen. Deze EP smaakt namelijk naar meer!