CD: Splendid - The Good Life

dekatophetspek

Zo nu en dan treffen we een band die als een nieuwe band vanuit het niets lijkt op te duiken maar na enige bestudering al jaren in de muziekwereld mee blijkt te lopen. Een goed voorbeeld daarvan is het uit Den Haag afkomstige Splendid. De groep, die zo'n 14 jaar geleden in de Hofstad werd opgericht, speelt een bruisende mix van roots reggae, oldschool hiphop en zwaar groovende funk, waarmee de muzikanten in de afgelopen jaren een behoorlijk eigenzinnig geluid hebben weten te ontwikkelen. Op hun zesde album The Good Life keert het gezelschap terug naar de roots van hun muziek.

Splendid - The Good Life
The Good Life van Splendid op vinyl en cd

The Good Life is het eerste album dat Splendid heeft uitgebracht sinds ze ongeveer een jaar geleden afscheid hebben genomen van platenmaatschappij PIAS en is dan ook de eerste plaat die geheel in eigen beheer is uitgebracht. Waar we op hun vorige album Sun Beats Down nog de nodige electronica konden waarnemen zijn deze op hun nieuwste plaat ver te zoeken. De zevenkoppige reggaeband nam eind 2014 met producer Bas van Wageningen een twaalftal spetterende tracks op, waarbij je meteen in de stemming komt voor de komende zomermaanden.

Muzikaal gezien vist Splendid uit dezelfde vijver als bands zoals Postmen, Ziggi Recado en Beef, acts die eveneens niet schromen om reggae en hiphop op onnavolgbare wijze in een dampende mix weten te veranderen. Originaliteitsprijzen zitter er niet in voor Splendid en hun plaat The Good Life, maar daar zullen de Haagse levensgenieters dan ook niet echt om malen. The Good Life is een plaat geworden die heerlijk wegluistert en die ook zeker geschikt is voor de late uurtjes.

Splendid
Splendid

Ben je dus een liefhebber van de hierboven al genoemde bands of mag je graag luisteren naar bands zoals Earth, Wind and Fire, Rare Earth of The Average White Band, dus zul je The Good Life van Splendid hoogstwaarschijnlijk ook wel weten te waarderen. Een groep die zelfs op bewolkte dagen nog het zonnetje uit je speakers kan laten knallen.