CD: Necrowretch - With Serpent Scourge

dekatophetspek

Het is alweer twee jaar geleden dat de Franse death metalband Necrowretch hun verrassende debuutalbum Putrid Death Sorcery uitbracht. Waar de groep zich op hun eerste plaat nog lieten inspireren door ouderwetse thrash en death metal is de muzikale koers op hun nieuwe album With Serpent Scourge duidelijk meer in de richting van de black metal gegaan.

Necrowretch - With Serpent Scourge

With Serpent Scourge is een album waaraan meer dan anderhalf jaar werd gewerkt. Zanger en gitarist Vlad was vastbesloten dat het tweede album het debuut moest overtreffen. Zo componeerde Vlad alle muziek voor dit album en werden de teksten weer in samenwerking met Kaos en Skullcrusher geschreven, een tweetal Franse muzikanten die eerder ook al teksten leverden voor het eerste album van Necrowretch. Voor de totstandkoming van With Serpent Scourge dook de band, die naast Vlad uit bassist Amphycion en drummer Ilmar bestaat, in juli 2014 de Microclimat Studios in Epinal in om daar een negental brute tracks op de gevoelige band vast te leggen.

Frankrijk is altijd al een land geweest met een goede naam op het gebied van melodieuze black metal en ook Necrowretch houdt deze traditie in stand met een extreem furieus en duister album, waarmee ze wel wat doen denken aan hun genregenoten uit de jaren tachtig en negentig. Zo klinkt 'Black Death Communion' wel een beetje als de legendarische band Marduk, terwijl 'He Thrones On My Sins' weer meer aan het bombastische werk van Dimmu Borgir doet denken. Hoogtepunt is wel het woeste 'The Bells of Evil Schism' dat voor zover bekend één van de allersnelste black metaltracks ooit is.

Necrowretch
Necrowretch

Ben je wel een liefhebber van de oldschool Scandinavische black metal dan kunnen we je zeker aanraden om deze schijf eens te gaan beluisteren bij je lokale platenwinkel. With Serpent Scourge van Necrowretch is een plaat die in 36 minuten leeg weet te zuigen als een vampier met een vreetkick.