Turtle Beach XO Seven

SolidDS

De XO Seven is een officieel gelicenseerde headset en speciaal gemaakt voor Microsofts Xbox One. De headset wordt aangesloten op de controller, zonder de noodzaak van een decoder of andere kabels.

Aan de onderkant van de  linkeroorschelp zit een  korte kabel met een DIN-aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om meerdere type apparaten te gebruiken. In de doos zit namelijk een langere kabel die het mogelijk maakt om de XO Seven naast de Xbox One ook aan te sluiten op een tablet of ander mobiel apparaat. Het luxe design doet niet onder voor een headset van bijvoorbeeld 'Beats by Dre' en is zeker niet lelijk. Dus je kunt ook schaamteloos met dat ding over straat.

XO SEVEN
Tevens is het mogelijk om een afneembare microfoon aan te sluiten op de linkeroorschelp. De microfoon is flexibel en kun je eenvoudig in de gewenste positie plaatsen. Door de ‘noise-cancelling’ – hierdoor wordt het achtergrond geluid weggefilterd - biedt de microfoon heldere voice chat. Via de adapter die je aansluit op de Xbox One-controller kun je zelf eenvoudig het stem- en spelvolume aanpassen.

Doordat de headset geen aparte stroombron nodig heeft, is aansluiten een fluitje van een cent. Wel moet je de eerste keer als je de XO Seven aansluit je controller updaten, maar het proces duurt hoogstens een paar minuten. Het gewicht van de XO Seven is goed en voelt stevig maar niet te zwaar aan. Ook de oorschelpen sluiten goed aan en drukken niet te veel. Doordat de kussens comfortabel zijn, heb je ook niet het idee dat er de hele tijd een stuk plastic in je oor drukt, zoals je dat bij goedkopere modellen ziet.

Maar het draait natuurlijk bij een headset zoals deze om het geluid. En ik moet toegeven dat dit echt heel goed is. Ik heb een de XO Seven gebruikt bij een aantal games en bij iedere game hoorde ik wel weer iets nieuws dat ik via mijn Dolby Surround set nog niet gehoord had of dat mij in ieder geval nog niet opgevallen was. In Alien: Isolation hoorde je daadwerkelijk iedere piep en kraak van het ruimtestation. Door het rijke bereik van de tonen en de diepe bass kregen de muziek en geluidseffecten nog meer invloed op je speelwijze. Dit alles zorgde voor een intensere ervaring van de game en daarmee is dit de manier zoals je deze game hoort te spelen.

XO Seven

Ook bij PES 2015 was het verschil merkbaar. Nu is deze game natuurlijk veel minder intens en is de ervaring niet te vergelijken met Alien: Isolation. Het is toch leuk om tijdens een potje de spelers te horen roepen en bij een doelpunt het stadion te horen juichen. Door de bass voelde je bijna daadwerkelijk het stadion trillen. Bij een game zoals Forza Horizon 2 komt de headset ook volledig tot zijn recht. De verschillende soundtracks klinken lekker en tijdens een off-road rit hoor je bijna elk grassprietje breken. Tel daarbij de motorgeluiden en andere geluidseffecten op en je hebt nog meer het idee dat je daadwerkelijk in Frankrijk aan het rijden ben.

Maar de XO Seven is natuurlijk niet alleen te gebruiken in games. Met de XO Seven kun je met een hoge geluidskwaliteit op je gemak en ongestoord kijken naar films op bijvoorbeeld Netflix of luisteren naar je favorite muziek op Xbox Music of soortgelijke apps.

Is er dan geen enkel nadeel te noemen van de XO Seven? Helaas wel: doordat de XO Seven geen eigen energiebron heeft, gebruikt deze ook de batterij of accu van je Xbox One-controller. Wat inhoudt dat deze snel leeg gaat. Ook zorgt de headset ervoor dat je door de goed gesloten oorschelpen bij een hoog volume je je eigen stem niet goed hoort. Hierdoor ga je soms ongemerkt hard praten wat voor je omgeving nogal storend zou kunnen zijn.

Hoewel je bij een Xbox One een "headset" krijgt en deze voldoende audio biedt voor één van je oren, wil je als gamer toch beide oren optimaal kunnen gebruiken om te kunnen profiteren van de ‘next-gen’ ervaring. Voor iedereen die een headset voor Xbox One overweegt, is de Turtle Beach XO Seven zeker een goede optie, want deze headset is synoniem met zowel bouw- als audiokwaliteit en voelt aan als een premium product - zelfs tot de verpakking aan toe.

Pluspunten
Minpunten
  • Zeer goed geluid
  • Luxe uitstraling
  • Je controller gaat snel leeg
  • Je kunt jezelf bijna niet horen bij hoog volume
Beschikbaar voor Xbox One.