CD: Feed the Rhino - The Sorrow and the Sound

dekatophetspek

Sinds vandaag ligt The Sorrow and the Sound, het langverwachte derde album van de Britse crossover-band Feed the Rhino, in de betere platenzaken. Feed the Rhino, die zich de afgelopen jaren in hun thuisland vooral bewees als een intense live-act, laat zich met hun eigenzinnige geluid niet in één hokje stoppen. Op The Sorrow and the Sound horen we dan ook een stomende mix van brute sludge-metal, melodieuze nu-metal en ouderwetse hardcore-punk met een hoog meebrul gehalte.

Feed the Rhino - The Sorrow and the Sound
Feed the Rhino - The Sorrow and the Sound

Feed the Rhino is een vijfmansband uit het Britse Kent, die al een jaar of vier in de muziekwereld meeloopt. In 2010 mochten we voor het eerst met dit gezelschap kennismaken, toen hun verrassende debuut Mr. Red Eye op In At the Deep End Records verscheen. Twee jaar later verscheen hun eveneens indrukwekkende album The Burning Sons op hetzelfde label. Voor hun derde album The Sorrow and the Sound maakt de groep een overstap naar Century Media Records.

Feed the Rhino is een band die zich niet druk maakt over heersende trends of andere nonsens. De mannen maken gewoon muziek die ze zelf fijn vinden en als er dan andere mensen zijn die dat ook weten te waarderen is dat mooi meegenomen. Afgaande op het aantal 'likes' op Facebook (meer dan 27.000) zit dat ook wel goed. Feed the Rhino maakt dan ook muziek die een heleboel liefhebbers van klanken uit de hardere sector wel aan zal spreken. Bij het beluisteren van The Sorrow and the Sound moeten we dan ook regelmatig denken aan een combinatie van bands als Pantera, Suicidal Tendencies en The Deftones, maar dat zijn dan ook inspiratiebronnen waar je je niet voor hoeft te schamen.

Al met al heeft de groep, bestaande uit zanger Lee Tobin, de gitaristen James en Sam Colley, bassist Oz Craggs en drummer Chris Kybert, met The Sorrow and the Sound hun beste en meest veelzijdige werk tot op heden afgeleverd. De agressie van de vorige platen is nog steeds aanwezig maar mag zo nu en dan ook plaats maken voor een wat meer ingetogen stuk muziek. Ben je dus wel een liefhebber van de hierbovengenoemde bands, dan valt het absoluut aan te raden om deze plaat eens een luisterbeurt te geven bij je lokale platenboer. Feed the Rhino is een band waar we nog veel van gaan horen!