CD: David Blair - Stronger Higher Faster

dekatophetspek

De kans is groot dat je nog nooit van de uit Vancouver afkomstige muzikant David Blair hebt gehoord. Toch is de muzikant is zijn thuisland al lang geen onbekende meer. Zo bracht Blair sinds 2007 al drie albums uit in Canada. Van deze albums zijn nu 18 liedjes op het album Stronger Higher Faster gezet, waarmee David Blair de rest van de wereld wil gaan veroveren.

David Blair - Stronger Higher Faster

Zeven jaar geleden was David Blair nog een onbekende muzikant met podiumvrees die zijn composities het liefst door andere artiesten uitgevoerd zag worden. Nadat zijn liedje 'Let You Go' op een Amerikaanse verzamel-cd was verschenen was de Canadees wel gedwongen om zijn angsten te overwinnen. Na het optreden had Blair de smaak goed te pakken en zo verscheen in 2007 zijn debuutalbum Hard To Control, dat werd uitgeroepen tot 'Male Contemporary Album Of The Year' bij de Toronto Magazine music Awards. Ook was Blair vanaf dat moment regelmatig in de hitlijsten van Billboard te vinden.

Its all you ever wanted from the start.
All you ever had in your heart.
There’s a million miles in a step.
That’s a secret you haven’t kept.

Doubts could sometimes rain like clouds.
But the flames upheld the lines and never let you down.
And now.
Its so loud.
In your home town.
(uit 'Stronger Higher Faster')

Op Stronger Higher Faster treffen we voornamelijk liedjes aan van de I Hate Liking You-EP (2012) en het album Stay In Touch (2013). Het resultaat is een verzameling zo nu en dan mierzoete popliedjes die vooral bij tieners in de smaak zal vallen. Het is trouwens wel bewonderingswaardig dat de jonge Canadees alle instrumenten op dit album zelf heeft ingespeeld. David Blair mag dan in Canada een gevierd artiest zijn, of hem dat in Nederland ook gaat lukken met dit album is nog maar de vraag. Al komen we wel vaker muziek in de hitlijsten tegen waarvan we nog steeds niet begrijpen waarom het zo succesvol is.