CD: Isabelle Amé - We Are Life

LittleMissGiggles

Na een supporttour voor Guus Meeuwis werd het tijd voor Isabelle Amé om zelf in de spotlights te staan. Dus verscheen op 23 april 2014 haar debuutalbum We Are Life. Het album bestaat uit elf nummers die stuk voor stuk geschreven zijn door de Tilburgse herself.

Isabelle Am? - We Are Life (gr)
Isabelle Amé - We Are Life

Isabelle Amé's grootste inspiratiebronnen zijn country en piraten. En hoewel aye'ende hoeddragende mannen met houten benen niet terug zijn te vinden op het album, is de countrysound volop aanwezig. Zo wordt er in nummers als 'Train' en 'It's OK' vrolijk op los getokkeld op een banjo.

Het album heeft een lekkere binnenkomer met 'We Are Life'. Een nummer dat voor drie kwart bestaat uit de zinnetjes "We are life" en "We are alive", maar je toch niet gaat irriteren. Dat komt voornamelijk door Isabelle Amé's krachtige, 'fijn om naar te luisteren'-stem, die je direct het nummer - en het album - insleept. En een simpele tekst heeft natuurlijk als voordeel dat je het refrein na één keer luisteren kan meeblèren. 

Door de countrysound, de vrolijke melodieën en de uptempo nummers dans je het album door. Het is vast geen toeval dat een van de nummers 'Festival' heet, want haar muziek lijkt gemaakt voor festivals.

Ook leuk: de achtergrondzang op bepaalde nummers. Zoals de "Ooh-ooh's" (als die van een stoomtrein) tijdens 'Train' en het wolvengehuil onder 'Wolves'. 'Wolves' en 'So Beautiful' zijn de twee rustigere nummers op het album. Maar ook zonder snelle basdrum en hyperactieve banjoriedeltjes weet Isabelle Amé je aandacht vast te houden met haar warme stem.

Al luisterend naar We Are Life waan je je op een festival, in een berglandschap met huilende wolven en in een Irish pub met Guinness en Iers dansende leprechauns. Een mooi begin van wat kan uitgroeien tot een glansrijke carrière.