CD: Sons Of The Sea - Sons Of The Sea

dekatophetspek

Brandon Boyd kennen we als de zanger van de band Incubus. In 2011 verscheen hun laatste album  If Not Now, When? en sindsdien heeft de groep uitgebreid getourd en daarna een verdiende rustpauze genomen. Een zeer geschikt moment voor Boyd om zich te kunnen richten op zijn solo project Sons of the Sea te kunnen richten. Sinds kort ligt het ongetitelde debuutalbum van de groep in de schappen van de betere platenboeren.

Sons Of The Sea - Sons Of The Sea

Voor het debuutalbum van Sons of the Sea dook Brandon Boyd samen met Brandon O'Brien (The Georgia Satellites, Black Crowes) en sessiedrummer Josh Freese (Suicidal Tendencies, Devo, Vandals, Guns N' Roses, Weezer) de studio in om een negental nieuwe nummers en een fraaie cover van Leonard Cohen op de gevoelige band vast te leggen. O'Brien, die recent nog achter de knoppen zat bij de laatste albums van Pearl Jam, the Killers en the Fray, mocht ook bij de opnames van het debuutalbum van Sons of the Sea als producer aan de slag.

Sons Of The Sea

Fans van Incubus zullen behoorlijk moeten wennen als ze dit album opzetten, al zijn er toch wel sporen van die band terug te horen in liedjes als 'Great Escape' en 'Space and Time'. Vanaf openingsnummer 'Jet Black Crow' horen we met vrolijke popliedjes gevuld album, die voor de diehard Incubus-fans wellicht net iets te mainstream en commercieel zal klinken. Mede door de fraaie samenzang van de twee Brandons doet het album meer dan eens denken aan bands als The Beach Boys en Electric Light Orchestra.

Naast het reguliere album treffen we op de Europese persing van de cd nog een drietal akoestische versies van liedjes op dit album aan. Met 'Space and Time', 'Come Together' en 'Lady Black' laat de groep horen dat ze zich onversterkt ook prima redden met hun melancholische popliedjes met een scherp randje. Met Sons of the Sea heeft de gelijknamige band een prima debuut afgeleverd, met eigenzinnige popmuziek in de puurste vorm.