CD: Moss - We Both Know the Rest is Noise

dekatophetspek

Twee jaar na het indrukwekkende Ornaments keert Moss terug met haar vierde album. Nadat we eerder al kennis mochten maken met de uitstekende single 'She’s Got A Secret' ligt sinds vandaag de langspeler We Both Know the Rest is Noise bij de betere platenwinkels.

Moss - We Both Know the Rest is Noise

Er is het laatste jaar best veel gebeurd rondom de band uit Amsterdam. Zo verliet bassist Jasper Verhulst Moss om verder te gaan met de band van Jacco Gardner en deed de groep in mei 2013 een intieme clubtour waarbij Moss als trio een handvol optredens deed. Na een zoektocht van drie maanden vond de band een nieuwe bassist in de persoon van de in Noorwegen wonende Koen van de Wardt. Het klikte meteen tussen hem en Marien Dorleijn, Finn Kruyning en Michiel Stam en eind 2013 vertrok het kwartet naar Göteborg in Zweden om daar inspiratie op te doen voor het nieuwe album. Met de Zweedse topproducer Kalle Gustafsson Jerneholm (The Datsuns, The Hives, Whitest Boy Alive) achter de knoppen werd in twee weken in de Svenska Grammofon Studion een elftal nieuwe tracks op de gevoelige band vastgelegd.

Na The Long Way Back (2007), Never Be Scared/Don’t Be A Hero (2009) en Ornaments (2012) heeft Moss met We Both Know the Rest is Noise weer een heerlijk eigenzinnig en evenwichtig album afgeleverd. Net als op Never Be Scared/Don’t Be A Hero horen we op het nieuwe album ook weer prachtige popliedjes zoals 'As I Rest My Arms With Faith', 'Bruised' en het afsluitende titelnummer. Maar ook de experimentele kant van de groep, waarmee we op Ornaments ook al kennis mochten maken, krijgt weer de nodige ruimte op We Both Know the Rest is Noise. Het resulteert in spannende liedjes zoals het trippy 'Health', het filmische 'New Reset' en het minimale 'Slower End'.

Moss - We Both Know the Rest is Noise back

Met We Both Know the Rest is Noise heeft Moss een avontuurlijk en indrukwekkend album uitgebracht waarop werkelijk geen enkel slecht nummer te horen is. Waar we bij het vorige album Ornaments nog een vrij donkere kant van de band mochten beluisteren horen we op dit album een groep aan het werk die duidelijk de smaak van het musiceren weer te pakken heeft. Vanavond speelt de groep in een uitverkocht Poppodium Asteriks in Leeuwarden en vanaf begin april zal Moss weer op diverse Nederlandse podia te zien zijn.