CD: TheNAME - Unchained

dekatophetspek

TheNAME is een band uit Haarlem die al een jaar of vier meedraait in de Nederlandse metalscene. De band rondom zangeres Hadassa bracht in 2010 al de Enchained-EP uit en sindsdien vernamen we een paar jaar helemaal niks van ze. Onlangs tekende de band een contract bij V2 Records en daar is nu het album Unchained verschenen.

TheNAME - Unchained

Voor de opnames van de plaat ging de vijfkoppige band naar de Split Second Sound Studio van Jochem Jacobs. Jacobs, die we ook kennen als de voormalige gitarist van de band Textures, zat bij de opnames van Unchained ook achter de schuiven en knoppen. Bij een metalband met een zangeres zullen velen aan van die zweverige gothicbands denken, maar daar is bij TheNAME zeker geen sprake van. Hadassa is een echte rockchick met bijbehorende stem, waarmee ze ook nog eens behoorlijk uit kan halen.

Vanaf de eerste tonen van 'Draw The Line' horen we een stevig funkend en groovy stuk melodieuse rockmuziek, dat meteen de toon zet voor het gehele album. Muzikaal doet TheNAME zo nu en dan wel wat denken aan een combinatie van Metallica met één van de zusjes Wilson van de band Heart op zang. Door haar veelzijdige stem klinkt de band zo nu en dan ook enorm poppy om vervolgens weer uit te barsten in een fijn stukje harde rockmuziek, waarin ook behoorlijk wordt gegrunt. Unchained zal geen originaliteitsprijzen winnen maar daar zitten liefhebbers van dit genre ook helemaal niet op te wachten.

TheNAME
TheNAME

TheNAME deelde in het verleden al diverse podia met bands zoals Epica, Delain, Anneke van Giersbergen, Y&T, Krypteria, Stream of Passion, Xandria en ReVamp en met deze nieuwe plaat op zak zullen ze daar dit jaar nog wel de nodige concerten en festivals aan toe kunnen voegen. Ben je dus een liefhebber van bands met een prachtige en krachtige vrouw op zang, dan valt het zeker aan te raden om Unchained van TheNAME bij je lokale platenzaak te gaan beluisteren.