Welcome to the Jungle

dekatophetspek

Chris (Adam Brody) is een sukkelige kantoorpik die bij een reclamebureau werkt. Zoals bij elk groot bedrijf is er op het kantoor waar Chris werkt ook een hufter die alleen maar uit is op promotie, ten koste van wie dan ook. In dit geval heet dat figuur Phil (Rob Huebel), een slijmerige klootzak die er met het idee van Chris voor een reclamecampagne voor toiletpapier vandoor gaat, om zo in een goed boekje te komen staan bij directeur Crawford (Dennis Haysbert).

Welcome to the Jungle 1

Als Crawford merkt dat de teamgeest ver te zoeken is op het bedrijf besluit hij daar wat aan te doen door een survivalweekend op een tropisch eiland te organiseren. Onder leiding van de team building expert en voormalig militair Storm Rothchild (Jean-Claude Van Damme) leert de groep, bestaande uit onder meer de konijnen verzamelende Brenda (Kristen Schaal), de stoner Jared (Eric Edelstein) en de lekkere Lisa (Megan Boone), hoe belangrijk samenwerking kan zijn.

Nadat het gezelschap door de stokoude piloot Buddy (John Piñero) naar het eiland is gebracht, duurt het niet lang voordat de ellende begint. De piloot is dood en Rothchild wordt vermist nadat hij is aangevallen door een tijger en van een klif is gevallen. Vanaf dat moment moet het kantoorvolk zichzelf zien te redden op het afgelegen eiland. Al snel onstaat er een splitsing in de groep. Terwijl Phil zijn 'onderdanen' drogeert om zijn lusten bot te kunnen vieren in orgies, gaan Chris, Jared, Brenda en Lisa op zoek naar een manier om van het eiland af te komen.

Welcome to the Jungle 2

Welcome to the Jungle is een fijne melige komedie, geregisseerd door Rob Meltzer. Het verhaal, geschreven door debuterend scenarioschrijver Jeff Kauffmann, is doorspekt met platte humor die vooral jonge tieners zal aanspreken, maar zal ook een oudere kijker niet gaan vervelen. Welcome to the Jungle kent een prima cast met leuke rollen voor onder meer Adam Brody (Jennifer’s Body), Rob Huebel (Agents of S.H.I.E.L.D.) en Dennis Haysbert (Wreck-It Ralph).

De show wordt natuurlijk gestolen door Jean-Claude Van Damme, die in eerste instantie een standaard rol lijkt te spelen, maar uiteindelijk nog een paar verrassingen voor de kijker in petto heeft. Na het rampzalige Enemies Closer is Welcome to the Jungle zelfs een verademing te noemen, al zien we Van Damme wat weinig in beeld. Na zijn ijzersterke comeback in The Expendables hadden we toch betere aanbiedingen van filmrollen voor de Belg verwacht. Maar goed, zoals de 'Muscles from Brussels' zelf al aangaf, Welcome to the Jungle is zijn allereerste komedie en Van Damme is daarin ook zeker niet vies van een stevige dosis zelfspot. De 'oerkreet' die de acteur in de film slaakt is er eentje die nog nooit eerder op deze wijze in beeld werd gebracht.

Welcome to the Jungle 3

Welcome to the Jungle zal geen Oscars binnen gaan slepen maar is een film die alles biedt wat een Jean-Claude Van Damme-fan ervan zal verwachten. Het verhaal laat zich wegkijken als een lowbudget-versie van een kruising van Lord of the Flies en Severance, al zijn de heerlijk gruwelijke elementen uit laatstgenoemde film vervangen door melige flauwigheden. Een leuke film voor een regenachtige zondagmiddag.