Ghost Team One

dekatophetspek

Sergio (Carlos Santos) en Brad (J.R. Villarreal) zijn twee vrienden die samen met een zonderling figuur, genaamd Chuck (Tony Cavalero), in een oud huis wonen. Op zekere avond geven ze een feestje, waarbij Sergio alles wat er gebeurt met zijn helmcamera filmt. Zoals dat bij een studentenfeest hoort, wordt er op het feest van de twee vrienden ook flink gezopen en als Sergio merkt dat hij dronken begint te worden, besluit hij zich terug te trekken op zijn slaapkamer. Bij zijn slaapkamer aangekomen hoort Sergio verdachte geluiden uit zijn kamer komen. Er is echter niemand in de kamer aanwezig.

Ghost Team One

Sergio vertelt zijn huisgenoot Brad dat hij denkt dat het spookt in het huis, maar daar krijgt hij al snel spijt van. Gelukkig krijgt Sergio steun van de knappe Fernanda (Fernanda Romero) die zegt dat ze wel in spoken gelooft. Brad ziet een kans om te scoren en vertelt het meisje dat hij samen met Sergio bezig is met een documentaire over vreemde  geestverschijningen. Als Brad vervolgens aan Fernanda vraagt of zij mee wil werken aan de film en zij daarmee instemt is het welbekende hek van de dam.

Binnen de korte keren hangt het huis vol met camera's, al is huisgenoot Chuck daar niet zo blij mee. Niet dat hij een afkeer heeft om opgenomen te worden; hij houdt tenslotte ook een dagboek bij op YouTube. Chuck is gewoon een vreemde snuiter en dat laat hij ook meerdere keren merken. Na enig onderzoek ontdekken Sergio, Brad en Fernanda dat het huis in de dertiger jaren een berucht bordeel was en dat de geest van hoerenmadam Azalea, die in het huis ronddoolt, op seksuele activiteit reageert. Het is het begin van een bizarre reeks gebeurtenissen met een nogal schokkend einde.

Ghost Team One 2

Ghost Team One is een heerlijke lowbudgetproductie met een vette knipoog naar films als Paranormal Activity. Al gaat het er in Ghost Team One een stuk platvloerser aan toe. Maar veel anders valt er ook niet te verwachten van een film waarin de hoofdrollen worden vertolkt door een tweetal hitsige twintigers. Neem daarbij de nodige seksuele toespelingen, gooi daar een dosis foute humor bij en een flinke dosis drank en drugs en je weet waar je aan toe bent. Ben je zo'n garioïde malloot die zich al beledigd voelt door een zakje Haribodropjes, dan kan je deze film maar beter overslaan. Ghost Team One is namelijk een film die vooral goed in de smaak zal vallen bij liefhebbers van melige films à la Scary Movie en A Haunted House.

Extra's:
Deleted and Extended Scenes: (13.35 min)
Een aantal fragmenten die op de montagetafel sneuvelden.

Chuck’s Video Diary: (7.09 min)
Het videodagboek van huisgenoot Chuck, die druk doende is met zijn afkickproces.

Bloopers: (3.03 min)
De welbekende foutjes tijdens de opnames van de film. Leuk, maar na één keer heb je het wel gezien.

Behind The Scenes: (6.23 min)
Een unieke blik achter de schermen van Ghost Team One. Deze 'Behind the Scenes' is namelijk gefilmd vanuit het oogpunt van de bloeddorstige Yorkshire terriër Chanel. Daarnaast krijgen we ook uitgebreid te zien hoe de seksscène met het spook werd opgenomen.

Ghost Team One 3

Conclusie: Ben je een liefhebber van lowbudgetfilms met platte humor en een snufje horror, dan mag Ghost Team One zeker niet in je collectie ontbreken. Een film die meer dan eens aan die heerlijke pulpfilms uit de jaren tachtig doet denken, die je destijds alleen in vage videotheken in achterbuurten tegenkwam.